Haymanada Engelli Hakları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Haymanada Engelli Hakları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe, engellilerin haklarını bilmesi gerektiğini söyledi.

15.03.2012 15:00

Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe, engellilerin haklarını bilmesi gerektiğini söyledi.

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen engelli hakları bilgilendirme toplantısında, engelliler ve yakınları için sağlanan haklar konuşuldu.

Toplantıya Çalış Belediye Başkanı Ali İhsan Özer, Bumsuz Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Balçıkhisar Belediye Başkanı Hacı Özkan, Yurtbeyli Belediye Başkanı Ömer Ercan, Kamu Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Örgütü Başkanlarının katıldı.

Toplantıda konuşan Haymana Kaymakamı Karameşe, engellilere seslenerek,

"Hakkınız bilin, isteyin" dedi.

Karameşe konuşmasında, engelliler için devlet tarafından çok sayıda hak verildiğini, Haymana'nın kayıtlı 265 engellisinden 69'unun bayan, 196'sının erkek olduğunu, engellilerin yarısından çoğunun zihinsel engelli olduğunu, kamu kuruluşlarının tüm engellilere kolaylık sağlaması ve engellilerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Karameşe ayrıca özürlülerin kimlik kartı almalarının çok kolay olduğunu, hangi muhtaçlara nasıl aylık bağlanacağı, evde bakım hizmeti verenlerinin hakları, özürlülere sağlanan vergi avantajları ve diğer indirimler hakkında da konuşarak, Haymana'daki kayıtlı tüm engellilere hakları hususunda mektup gönderdiklerini söyledi.

Eşi vefat eden ve geliri olmayan resmi nikahlı kadınlar için çıkan yeni kanun hakkında da bilgiler veren Karameşe, 65 yaş üstü yaşlılık maaşı alan kadınların da kriterler uygun olduğu taktirde aylık 110 TL'lik yaşlılık maaşlarını iptal ettirerek, yeni kanun kapsamında aylık 250 TL alabileceğini duyurdu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Haymanada Engelli Hakları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement