Hayri Altay ile "Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Hayri Altay ile "Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış" Konferansı

Hayri Altay ile "Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış" Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sekizinci Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen Gazeteci-Yazar Hayri Altay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış” konferansı GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

15.12.2016 12:20

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sekizinci Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen Gazeteci-Yazar Hayri Altay'ın konuşmacı olarak katıldığı "Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış" konferansı GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

Çağımızın en büyük iletişim araçlarından birisinin sosyal medya olduğunu belirten Gazeteci-Yazar Hayri Altay, sosyal medyada yapılan işin dünyanın her yerindeki bütün kitlelere özellikle o konuyla ilgili olan insanların ulaşabileceği bir mecra olduğunu ifade ederek, bu açıdan sosyal medyanın çok önemli olduğunu söyledi.

Sosyal medyadaki fenomenliğinin sebebinin işindeki başarısı olduğunu aktaran Altay, " Türkiye'de olmayan bir şeyi icat ettim. O da sektörün en büyük eksiği olan, işletmeye gelen misafirlerin şarj ihtiyaçları vardı. Patenti, tasarımı bana ait olan bir şarj ünitesi yaptım. Bu ünitelerden yola çıkarak Türkiye'de 5 bine yakın işletmeye bu cihazları verdim" diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere başarılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Altay,"Yaptıkları işin ana temalarından bir tanesi lezzetle ilgilidir ama sosyal medyadaki bütün olay sunum ve görseldir. Görseli ve sunumu öne çıkartmak lazım. Bütün öğrencilerin, öğrencilik günlerinden itibaren sosyal medyalarını kendi dükkanları gibi görüp, kendi markalarını oluşturmalarını gerekiyor. Eğer sosyal medyayı kullanmayı iyi bilirseniz ilerde yapacağınız işin alt yapısını oluşturursunuz" şeklinde konuştu.

GAÜN Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, Sekizinci Sanat Topluluğuna üye öğrencilerin böyle bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için kutladığını belirterek, "Gazeteci-Yazar Hayri Altay, sosyal medyayla gastronomiyi birbiriyle bağlantılı olarak çok iyi yansıtan bir karakter. Kendisi bu işe gönül vermiş, İstanbul'un sokak lezzetlerini sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıyor. O'nu Gaziantep Üniversitesinde ağırlamaktan keyif duyuyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayri Altay ile 'Sosyal Medyadan Gastronomiye Bakış' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement