Hayvanlarının Su İhtiyacını Kar Eriterek Karşılıyorlar - Son Dakika
Yerel

Hayvanlarının Su İhtiyacını Kar Eriterek Karşılıyorlar

Hayvanlarının Su İhtiyacını Kar Eriterek Karşılıyorlar

Iğdır merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Göktaş köyünde yaşayan köylüler,suları donduğu için içme sularını 5 kilometre uzaklıktaki dereden getiriyor.

08.01.2014 11:01  Güncelleme: 11:30

Iğdır'da soğuk hava nedeniyle suları donan köylüler, içme sularını köye 5 kilometre uzaklıktaki dereden eşeklerin sırtında getiriyor, hayvanlarına da kar eritip içiriyor.

Merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Göktaş köyü Menderes mezrası sakinleri, suları donduğu için, içme sularını köye 5 kilometre uzaklıktaki dereden eşeklerin sırtında getiriyor. Köylüler hayvanlarının su sorununu ise topladıkları karı eriterek gideriyor.

Köylülerden İbrahim Çekim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havanın kendilerini olumsuz etkilediğini, soğuk hava nedeniyle su borularının donduğunu söyledi.

Su bulmakta zorluk çektiklerini ve susuzluk sorununu kar eriterek giderdiklerini anlatan Çekim, "Bizim köyümüzde 20 gündür su yok ve çok zor durumdayız. İçme suyumuzu 5 kilometre uzakta bulunan dereden eşek sırtından getiriyoruz. Hayvanlarımız ve banyo suyumuzu da kar eriterek gidermeye çalışıyoruz. Bu duruma bir an önce çözümün bulunmasını istiyoruz" dedi.

Köy halkının kar suyu nedeniyle hastalandığını, çocuklarının da susuzluk sorunu nedeniyle okula gitmediğini ifade eden Çekim, şöyle devam etti:

"Köyümüz 50 hane ve 400 nüfuslu bir köy. Biz bu sorunun çözülmesi için defalarca gerekli yerlere bildirdik ancak, bir sonuç alamadık. Bizim köyün üst tarafında bir köy var bu köyle husumetli olduğumuz için bize su vermiyorlar. Birkaç defa o köyden gelen su borularından su almak istedik ama o köyün sakinleri bizim borularımızı kırdılar. Bu şekilde nereye kadar devam edeceğiz bilmiyoruz. Her gün eşek sırtında su taşıyoruz. Bazen hamur yapmak için bile kar eritiyoruz. Hava çok soğuk ve gün geçtikçe zorlanıyoruz."

Köyde herkesin hayvancılık yaptığını, bu şekilde zorlandıklarını belirten Çekim, "Biz buradan devlet büyüklerimizden bu sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu şekilde yaşamak istemiyoruz. Bazen kar suyunu içmek zorunda kalıyoruz. Kar suyu nedeniyle hepimiz hastalanacağız diye korkuyoruz. Köy halkı olarak yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Cami 20 gündür boş

Çekim, camide suların olmadığını ve abdest alamadıkları için camiye gidemediklerini dile getirerek, "20 gündür susuz kalan köylüler abdest alıp camiye gidemiyorlar. Cami imamız var ancak biz camiye gidemiyoruz. Cemaat camiye, öğrenciler okula gitmiyor. Biz bu konuda sorun yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvanlarının Su İhtiyacını Kar Eriterek Karşılıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement