Hdp Küresünniller Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Hdp Küresünniller Derneğini Ziyaret Etti

Hdp Küresünniller Derneğini Ziyaret Etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı milletvekili adayları Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’ni ziyaret etti.

17.10.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı milletvekili adayları Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarete HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van milletvekili adayları Bedia Özgökçe ve Adem Geweri katıldı. HDP heyetini Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekteri Ferhat Atacan ve Dernek yöneticileri karşıladı. HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi, zor günlerden geçtiklerini ve ülkenin beş aya yakın hükümetsiz kaldığını bu yüzden yeniden seçimlere gittiklerini ifade etti. Dilekçi, "Türkiye de bulunan halklara güven ve barış dolu bir gelecek bırakalım HDP'nin bu söylemi hiç değişmedi ve aksine hep devam edecek. Çözüm sürecine insanlar umutla bakmışlardı, ama ne yazık ki devam etmedi. Biz kardeşlik duygusuna inanıyoruz. 1 Kasım'da barış sesini ve her şeye inat özgürlükleri haykırmak gerekiyor. Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Biz siz Küresünnilerle akrabayız. Barışı birlikte haykıranlardanız şimdi el ele verme vakti" dedi.

Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekteri Ferhat Atacan, yaklaşık bir yıl önce farklı bir kültüre sahip olan Küresünniler olarak kendi tarih ve kültürlerini tanıtmak amacıyla dernek kurduklarını söyledi. Atacan, seçimlerin hayırlı olmasını dilerken yapılan anlamı ziyaret için ise memnuniyetini dile getirdi. Atacan, "Buraya gelişiniz bizi mutlu etti. Derneğimiz yeni olduğu için siyasi bir yere girmedik girmiyoruz. Kültür ve tarih çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

Bir saat süren görüşmenin ardından HDP heyeti buradan ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp Küresünniller Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement