Hendek Savaşı Canlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Hendek Savaşı Canlandırıldı

Hendek Savaşı Canlandırıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen gecede Hendek savaşı canlandırıldı.

05.03.2012 16:45

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen gecede Hendek savaşı canlandırıldı.

İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde (KSGM) düzenlenen gecede, İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Hendek savaşı canlandırılarak davetlilere anlatıldı. Tarihçi Irmak Akçay'ın sunumu ve Belediye Kent Tiyatrosu oyuncularının canlandırması ile Hendek savaşı adeta yeniden yaşandı.

Gençlik Merkezi bünyesindeki Atölye Sahne'yi dolduran tarih severlerin dikkatle izlediği programda, İslam tarihinin başlangıcında yer alan önemli savaşlardan biri olan Hendek savaşı tiyatral gösteriyle anlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, belediye tarafından sürekli hale getirilen aylık kültür takviminin ilçe halkı tarafından sahiplenildiğini ifade ederek, "Kültür takvimi bünyesinde dramalı tarih sohbetleri yapıyoruz. Bu gece de Hendek savaşının anlatıldığı hikaye tadında bir program seyrettik. Ben güzel üslubuyla bize bu gazayı anlatan Irmak Akçay'a ve anlatımı daha da etkili kılmak için canlandırma yapan tiyatro kursu öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Peygamber Efendimizin hicretin 5. yılında müşriklerle yaptığı müdafaa savaşı olan Hendek harbinde Medine şehri hilal şeklinde çok derin bir hendek kazılarak korunmuştu. Hendek savaşından bir kesitin aktarıldığı gece davetlilerden tam not aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hendek Savaşı Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement