Hotar, AK Parti'nin Yaşlılara Yönelik Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Hotar, AK Parti'nin Yaşlılara Yönelik Hedeflerini Anlattı

Hotar, AK Parti\'nin Yaşlılara Yönelik Hedeflerini Anlattı

"Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma Sempozyumu", hükümet ve siyasilerin katılımı ile gerçekleşti.

22.03.2012 22:15

"Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma Sempozyumu", hükümet ve siyasilerin katılımı ile gerçekleşti.

Sempozyum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, bürokratlar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlıklı yaşlanma, yaşlı refahı, yaşlıların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi, kuşaklararası dayanışmanın artırılması gibi konu başlıklarının ele alındığı sempozyumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar'da " Türkiye'de Yaşlılık ve Yaşlanma" konulu sunum gerçekleştirdi. Hotar sunumunda, demografik dönüşüme dikkat çekerek, "Bilimsel çalışmalar ve veriler göstermektedir ki, bu planlama ile gidilirse ülkemiz de yakın bir gelecekte yaşlı nüfus olarak adlandırılacak. Geleceğin öngörüsünden hareketle şimdiden planlamalar yapmak hem biz siyasilerin, hem kurumların, hem de akademisyenlerin sorumluluk alanına girmiştir" dedi.

Yaşlılara yönelik hükümetin 2023 hedeflerini de anlatan Hotar, ana başlıklarını şöyle sıraladı: "Tüm yaşlılarımıza, evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayırmadan yaşamlarını sürdürebilecekleri sosyal ve ekonomik destek vermek, Onların güvenli, rahat, sağlıklı, mutlu bir ömür sürmeleri için verilen hizmetlerin hem çeşitlerini, hem de niteliğini artırmak. İleri yaşlarda yalnızlığa itilen sadece maddi destek sağlanarak, manevi destekten ve aile sıcaklığından mahrum bırakılan yaşlılarımıza aile ve sosyal hayatın içinde hak ettiği yer vermek. Geçmiş dönemlerimizde zemini hazırlanan evde bakım sistemi geliştirilerek, sağlık ve sosyal problemler yaşayan yaşlılarımıza bakım desteklerini yaşadıkları ortamlarda sağlamak."

(ERG-

22.03.2012 21: 55: 31

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hotar, AK Parti'nin Yaşlılara Yönelik Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement