Hrant Dink Cinayeti Davasındaki Karar - Son Dakika
Yerel

Hrant Dink Cinayeti Davasındaki Karar

Beş yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink için kalabalık bir grup Konak Meydanı'nda yürüyüş yaptı.

19.01.2012 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beş yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink için kalabalık bir grup Konak Meydanı'nda yürüyüş yaptı.

Konak Meydanı'ndaki YKM binası önünde toplanan sivil toplum örgütü, dernek, parti, sendika ve platform üyeleri, Hrant Dink'in fotoğrafları ve meşaleler taşıyarak eski Sümerbank binasının önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması okuyan Türkiye İnsan Hakları Vakfı sözcüsü Coşkun Üstelci, Hrant Dink'i kaybedeli 5 yıl olduğunu ve beş yıldır adalet arayışlarının tükenmediğini söyledi. Ancak bugün çok öfkeli olduklarını dile getiren Üstelci,

"Emniyetiyle, jandarmasıyla, istihbaratıyla, medyasıyla, hükümetiyle, muhalefetiyle Hrant'ı aramızdan almaya karar vermiş olanlar, beş yıldır gözlerimizin içine baka baka dalga geçtiler bizlerle. Beş yıldır yargılama adı altında bir müsamere izlettirdiler bize" dedi.

İşte bu nedenle beş yıldır adaletin peşinde koştuklarını, "katili biliyoruz" diye haykırdıklarını ifade eden Üstelci, "Davanın bu şekilde cezasızlıkla sonuçlanması, ülkede son dönemde yaşananlar ile birlikte değerlendirildiğinde amacın ne olduğu çok açık şekilde görülmektedir. Bu ülkede istisnasız herkesin iradesizleştirilip susturulması, böylelikle de bir korku rejiminin tüm toplum tarafından içselleştirilmesi istenmektedir" diye konuştu.

Üstelci, her şeye rağmen bu ülkenin barış ve demokrasiden yana, vicdan sahibi, sağduyulu yurttaşları olarak siyasi cinayetler geleneğini bozacaklarını iddia etti.

"Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganları atan topluluk olaysız dağıldı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hrant Dink Cinayeti Davasındaki Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement