Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink için Antalya'da yürüyüş yapan gruba çevreden atılan taş nedeniyle 2 kişi yaralandı.
Kendilerine "Emek ve demokrasi güçleri" adını veren ve Atatürk Caddesi'nde buluşan bir grup, ellerinde meşale, karanfil ve Hrant Dink'in fotoğraflarıyla Saat Kulesi'ne yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen grup, Saat Kulesi önünde Hrant Dink'in fotoğrafını yere koyarak çevresinde mumlar yaktı.
Grup sözcüsü Zeynel Ergen'in basın açıklamasını okuduğu sırada çevreden atılan bir taş nedeniyle, grup üyesi Aliye Özbay ve ismi öğrenilemeyen bir kişi başından yaralandı. Grup içinde bulunan bir doktor tarafından yaralılara ilk müdahale yapıldı. Yaralılara olay yerine gelen ambulansta müdahale yapıldı. Başından kanaması bulunan Özbay, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Grup sözcüsü Zeynel Ergen, saldırıyı yapanlarla Hrant Dink'i öldürenlerin aynı zihniyette olduğunu savundu. Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.
- ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Hrant Dink Cinayeti Davasındaki Karar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.