Hrü Bölge Turizm Sektörüne Nitelikli Personel Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Hrü Bölge Turizm Sektörüne Nitelikli Personel Yetiştirecek

Harran Üniversitesi (HRÜ) bölgenin turizm sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirecek.

03.01.2012 18:20

Harran Üniversitesi (HRÜ) bölgenin turizm sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirecek.

HRÜ'nün, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) işbirliğiyle, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Turizme Kazandırdıklarımız Projesi", üniversitenin uygulama otelinde tanıtıldı.

Proje koordinatörü Hasan Kırmızı, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bölgede turizmin son yıllarda önemli bir sektör haline geldiğini belirtti.

Ancak bu alanda nitelikli personel ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Kırmızı, şunları kaydetti:

"Turizm alanında hızla gelişmeye başlayan bölgemizde, kalifiye elemana ihtiyaç var. Üniversitemiz de bu ihtiyacı karşılama amacıyla aşçılık, garsonluk, komilik, mesleki İngilizce-Almanca ve bilgisayarlı muhasebe alanında kurslar verecek. Yaşları 18 ila 30 arasındaki 100 işsiz gencimize teorik ve uygulamalı verilmesi planlanan eğitimler, sürekli eğitim merkezimizde verilecek. Projemizi GAP BKİ ve Girişimci Kadınları Derneği işbirliğiyle yürüteceğiz."

-GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz-

GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz de GAP eylem planıyla bölgeye fiziki ve sosyal alanda ciddi hizmetlerin sunulduğunu ve gelişmenin istenilen seviyeye ulaşması için yoğun gayret gösterildiğini belirtti.

Özellikle bölge halkının ekonomik ve sosyal hayata katılmasına ilişkin projelere önem verdiklerini dile getiren Açıkgöz, şöyle devam etti:

"Sosyal değişimin sağlanmasına yönelik programlara yönelmiş durumdayız. Özellikle bölge valilik ve belediyelerimizin yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlarla bu alanda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Turizm sektöründe nitelikli iş gücü ihtiyacı var biz de bu eksikliğin giderilmesine yönelik İŞKUR, KOSGEB gibi kuruluşlarla ortak projeler de hazırlıyoruz. İdare olarak, bölgenin insan kaynaklarının geliştirmeyi hedefleyen ve kapasite artırımını sağlayan projeler üretmeye çalışıyoruz. Sosyal proje üreten tüm kuruluşlarla da benzer işbirliği yapmaya hazırız."

HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise üniversitelerin, eğitim, araştırma ve toplumun sorunlarını çözmek için kurulduğuna değinerek, HRÜ'nün akademik açıdan kısa sayılabilecek 20 yıl gibi bir sürede bölge ihtiyacının giderilmesine yönelik önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

HRÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nin yıllardır bölge ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettiğini dile getiren rektör Mutlu, başta GAP BKİ olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla gelecekte daha iyi işler yapmayı hedeflediklerini anlattı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hrü Bölge Turizm Sektörüne Nitelikli Personel Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement