Hükümlü ve Tutuklulardan El İşi Sergisi - Son Dakika
Yerel

Hükümlü ve Tutuklulardan El İşi Sergisi

Hükümlü ve Tutuklulardan El İşi Sergisi

Hakkari Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el işi malzemeleri Yüksekova ilçesinde sergilendi.

27.05.2013 16:23

Hakkari Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el işi malzemeleri Yüksekova ilçesinde sergilendi.

Öğretmenevi bahçesinde açılan sergiye Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gaziyaka, Hakkari Kapalı Cezaevi Müdürü Eşref Başekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve vatandaşlar katıldı. 50 mahkümun yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı 600'e yakın el işi sanatının yer aldığı serginin açılışını Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gaziyaka yaptı. Kaymakam Tikdağ ve beraberindekiler, tutuklu ve mahkümların yaptığı el sanatları ve doğa resimlerini yakından incelerken, cezaevi yetkilileri de sergiyi gezenlere el işi çalışmaları ve resimler hakkında bilgi verdi. Yağlı boya ve kara kalem çalışması ile yapılan doğa, hayvan figürleri ve yayla resimleri ile el işi çalışmaları adeta göz kamaştırdı.

Sergiyle ilgili konuşan Hakkari Kapalı Cezaevi Müdürü Eşref Başekin, hükümlü ve tutukların boş zamanlarını değerlendirmek ve maddi kazanç elde etmek için cezaevinde sürekli sanatsal faaliyetlerle uğraştıklarını söyleyerek, "Hükümlü ve tutuklar altı ay boyunca gördükleri kurs sonucunda bu çalışmaları yaptılar. Hem resim hem de el işi atölyesinde çalışan hükümlü ve tutuklara cezaevi infaz kurumumuzda kaldıkları süre zarfında elimizden geldiği kadar kendilerini daha rahat hissetmeleri için bu tür faaliyetlere önem verdik. Onlar da bu tür faaliyetlerle uğraştıkları için çok memnunlar. Cezaevine gelen ziyaretçiler de yapılan bu eserleri alıyorlar. Karşılığında da hükümlü ve tutuklular maddi kazanç elde ediyorlar. Bu da onları mutlu ediyor. Sergimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Sergi cuma gününe kadar devam edecek" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlü ve Tutuklulardan El İşi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement