Hükümlüler için kitap bağış kampanyası - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca AVM'de kurulan stantta hükümlüler için kitap bağışlama kampanyası başlatıldı.

10.01.2023 15:36  Güncelleme: 16:09

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca AVM'de kurulan stantta hükümlüler için kitap bağışlama kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bağış Kampanyası "Kitap İyileştirir " sloganıyla Süleymanpaşa ilçesinde bulunan bir AVM 'de kurulan stantta cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin okuması için kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolde devam eden 'Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası' çerçevesinde açılan stantta kitap bağışları kabul ederek, kitaplar Ceza İnfaz Kurumlarının envanterine girecek.

Burada kurulan stanttın açılışı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül tarafından yapılırken, ilk kitap bağışını da Vali Yıldırım ve Başsavcı Gül yaptı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Gül, "Cezaevi güvenlik tedbirlerinin ve infazının temel amacı hükümlülerin topluma kazandırılması, bir daha suç işlememeleri hem kanunlara, kurallara ve nizamlara uygun hareket etmeleri ile sosyal hayata uyumlu hale gelmelerinin sağlanması, bu faaliyetlerden biri de ceza infaz kurumlarının içerisindeki kütüphanelerden hükümlülerin istifade edebilmeleri. Bu kütüphanelerde çok sayıda kategoride kitaplarımız var. Bunun çeşitliliğini artırmak, yeni kurulan ceza infaz kurumlarında da kütüphanelerin faaliyetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla ilk olarak 2021 yılında ceza infaz kurumlarının bünyesinde bulunan kütüphanelere bağış kampanyası adı altında Adalet Bakanlığımızın tensipleriyle başlatıldı. Bu kampanyanın sloganı, 'Bir kitap, bir umut' idi ve yaklaşık 250 bin kitap bağışı sağlandı. Bunun 2'ncisi de bugün gerçekleştiriliyor. Eş zamanlı olarak tüm ülkede tüm Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde kampanyamız bugün itibariyle başladı. Kampanyamızın adı ise 'Kitap iyileştirir' Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hükümlüler için kitap bağış kampanyası
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlüler için kitap bağış kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement