Hükümlüler Spor Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler Spor Yapıyor

Hükümlüler Spor Yapıyor

Diyarbakır'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında, tutuklu ve hükümlülerin spor yapması için iş birliği protokolü imzalandı.
Protokolün amacı, açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin...

27.11.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında, tutuklu ve hükümlülerin spor yapması için iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolün amacı, açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin rehabilite edilip aile ve topluma kazandırılmasına yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, rehberlik ve rehabilite edici faaliyetlere katılmalarını sağlamak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Açık Ceza İnfaz kurumu arasındaki iş birliği çerçevesinde, haftanın belirli günlerinde hükümlüler gençlik hizmetlerine bağlı spor tesislerinden faydalanacaklar, hükümlüler fitness salonu, sentetik yüzeyli çim saha ve kapalı spor salonundan faydalanacak.

Diyarbakır açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Seyrantepe spor tesislerinde futbol müsabakası yaptı. Maç çekişmeli geçerken hükümlülerin mutlulukları görülmeye değerdi. Maç sonunda hükümlüler, onları izlemeye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, Diyarbakır Açık Ceza Evi İnfaz Kurumu Kurum Müdürü Mustafa Ertekin, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Şükrü Kikizade ile hatıra resmi çekti.

"SOSYAL SORUMLULUĞUMUZDUR"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, protokol çerçevesinde 18 ile 28 yaşları arasındaki hükümlülerin kuruma ait spor tesislerinden yararlanacağını söyledi. Umut, "Amacımız hükümlülerimizin boş alanlarını değerlendirmek, sivil hayata uyumlarını sağlamak ve cezaları sona erdikten sonra hayata bakış açılarını değiştirmektir. Bu konuda bizlere düşen sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek için gerek personelimizle gerekse tesislerimizle hizmetlerinde olacağız" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlüler Spor Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement