Hüseyin Aslan Şehit Ailesinin Acısına Ortak Oldu - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Aslan Şehit Ailesinin Acısına Ortak Oldu

Hüseyin Aslan Şehit Ailesinin Acısına Ortak Oldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerce yola döşenmiş mayının patlaması sonucu şehit edilen Astsubay Çavuş Selman Aksu'nun ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu, sabır dileklerini iletti.

05.08.2012 12:49

. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerce yola döşenmiş mayının patlaması sonucu şehit edilen Astsubay Çavuş Selman Aksu'nun ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu, sabır dileklerini iletti.

İzmir Mardinliler Derneği Başkanı Rasim Kahraman, Başkanvekili İsmail Bedir ve dernek üyelerinin de kendisine eşlik ettiği ziyarette Aslan, milletin artık şehit haberleri duymak istemediğini, 30 yıldır yaşanan bu acının sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Beraberindekilerle birlikte şehidin Kadifekale Hava Şehitliği'ndeki kabrini de ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, şehidin babası Hayrettin Aksu ile yakından ilgilendi. Aslan, " Bu ülke için canını feda etmiş her

genç bizim de evladımız, bizim de yavrumuz. İçimiz kan ağlıyor. Artık bu acıların yaşanmaması için adımların kararlılıkla atılması gerekiyor. Hem şahsım hem de Ege-Koop olarak şehidimizin ailesinin yanındayız, her konuda yardıma hazırız. Çünkü şehitlerimiz bu ülkenin namusudur"

dedi.

Aslan, ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

"

Şehit ailelerine her konuda, destek olmak, onlara sahip çıkmak hem bireysel anlamda hem de devlet olarak bizim için en önemli görevlerden biri olmalıdır. Eğer şehitlerimizi namusumuz olarak görüyorsak, böyle değerlendiriyorsak bu namusumuza sonuna kadar sahip çıkmamız gerekiyor. Artık bir an evvel de bu konu çözüme kavuşturulmalıdır. Her gün şehit haberi duymak istemiyoruz.

Terör ülkemizin en önemli sorunu, başının belası. O bölgedeki sorunun, sıkıntının üzerine çok daha duyarlı ve kararlı bir şekilde gidilmesi gerekiyor artık. Çünkü bu olay, yaşanan bunca acı Türk milletini, Türk ulusunu gerçekten çok üzüyor.

Biz ülke olarak bugüne kadar birlik ve beraberliğimizi her koşulda koruduk, korumaya da devam ediceğiz. Ne biz Türklerin Kürt vatandaşlarımızla ne de Kürt vatandaşlarımızın Türklerle bir sorunu var. Asla da olamaz.

Sadece araya nifak sokulmaya çalışılıyor. Bugüne kadar olduğu gibi biz ülke olarak, millet olarak terörle mücadeleyi bir bütünlük içerisinde sürdürmek zorundayız. İnanıyorum ki, bu sorunu aşıp biz yine kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz."

(AH)

05.08.2012 12: 30: 55

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Aslan Şehit Ailesinin Acısına Ortak Oldu - Son Dakika


Advertisement