Huzurevinin Üreten Elleri - Son Dakika
Yerel

Huzurevinin Üreten Elleri

Mersin'in Erdemli ilçesindeki huzurevinde açılan çini kursu yaşlılara hayat veriyor.2 hafta önce açılan kursta yaşlıların emeği, kurs sonunda açılacak sergiyle kendileri için ekonomik gelire dönüşecek.

25.01.2012 14:30

Mersin'in Erdemli ilçesindeki huzurevinde açılan çini kursu yaşlılara hayat veriyor. 2 hafta önce açılan kursta yaşlıların emeği, kurs sonunda açılacak sergiyle kendileri için ekonomik gelire dönüşecek.

Kursu ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, kısa sürede huzurevi sakinlerinin fevkalade eserler ortaya çıkardığını ve kendisinin de hayretler içinde kaldığını belirterek, "Demek ki kendilerinin doğal bazı özellikleri varmış. Bu özellikler olmasa böyle 2 haftada bu eserlerin ortaya çıkmasının imkanı yoktur. Yaşlılarımızı kutluyoruz" dedi.

Huzurevlerinde farklı kurslar açılacağını ifade eden Bulut, "Bu kurstaki gibi açılan yeni kurslarda da güzel işler olacağına inanıyorum. Bu güzel eserleri büyük bir sergi haline getireceğiz. Bu konuda diğer illere de öncü olmak istiyoruz" diye konuştu.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur ise, huzurevi sakinlerinin isteği doğrultusunda her türlü kursu açmaya hazır olduklarını belirterek, "Kısa sürede yapılan eserler bizleri heyecanlandırdı. Kurumumuzda bir dokuma kursu veya farklı el sanatları kursu da açmak istiyoruz" dedi.

Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç, huzurevinin bir eğitim kurumu gibi faaliyetlerde bulunacağının altını çizerek, "Yaşlılarımızın emeklerinin kendileri için aynı zamanda ekonomik gelire dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu kurs yaşlılarımıza hayat veriyor" diye konuştu.

Kursun kendilerini sevindirdiğini dile getiren 73 yaşındaki Fatma Arıkan ise, "Açılan kurs ile çiniyi öğrendim. Arta kalan zamanımda da çeşitli örgü işi yapıyorum. Günümüz bu etkinliklerle renkleniyor" dedi.

74 yaşındaki İbrahim Erdoğan da, "Hem zamanımız değerleniyor hem de sanat yapıyoruz. Güzel eserler ortaya çıkıyor, kurstan memnunuz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, kurs ziyaretinin ardından huzurevindeki diğer yaşlılarla sohbet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Huzurevinin Üreten Elleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement