Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konulu Konferans

Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konulu Konferans

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz tarafından “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans verildiİl Müftülüğü'nce düzenlenen ve Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz tarafından “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferansa Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Müftü vekili M. Mübarek Çelik, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

22.04.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz tarafından "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans verildi

İl Müftülüğü'nce düzenlenen ve Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kazım Yılmaz tarafından "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferansa Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Müftü vekili M. Mübarek Çelik, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Vali Süleyman Tapsız, Hazreti Peygamberin alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiğini belirterek, "İnsanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümünü kutluyoruz. Çin Seddi'nden Adriyatik'e kadar dünyanın neresinde gezerseniz gezin bizim mayamızda Muhammed Mustafa'nın sevgisi var. Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya teşrifleri, muhakkak ki yeryüzünün en önemli hadisesidir. Efendimizin doğumunu anmaktan asıl maksat, getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir" dedi.

Milleti bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağı olan İslamiyet'i daha iyi kavrayabilmek gerektiğini belirten Vali Tapsız, "Allah'ın Resul'ünü anlamak için Allah'ın onu nasıl tanıttığına bakmak lazım, yani Kur'an'a bakmak lazım. Bir düşünelim, bizim için, gençlerimiz için örnek alınan, hatta idol olarak sunulan kahramanlar kimler? Peygamberimiz hayatımızın neresinde? O, ölümsüz, ulaşılmaz, insanüstü bir varlık, bir melek mi, yoksa birilerinin iddia ettiği gibi insanlığı etkileyen sıradan bir bilge, bir filozof mu? ya da aslında Kur'an'ın ifadesiyle içimizden biri, Allah'tan aldığı vahyi insanlara ulaştıran, müjdeleyen, uyaran, Hakikatin şahidi ve bizim de onun şahidi olmamız istenen, usve-i hasenemiz - bizim için en güzel örnek bir insan mı? Peygamber Efendimiz bizler için en güzel örnektir" dedi.

Konferansının ardından katılanlara kitap hediye edildi ve gül dağıtıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement