İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de

İçişleri Bakanı Güler, Mardin\'de

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin ziyareti çerçevesinde Ramazan etkinliklerine katıldıktan sonra kimsesiz ve hasta çocukları bulunan Sevim Ataklı'nın evinde sahur yaptı

28.07.2013 06:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin ziyareti çerçevesinde Ramazan etkinliklerine katıldıktan sonra kimsesiz ve hasta çocukları bulunan Sevim Ataklı'nın evinde sahur yaptı.

Güler, Mardin'in merkezinde bulunan Dara açık hava tiyatrosunda düzenlenen Ramazan etkinlikte halka hitaben yaptığı konuşmada, etnik mensubiyeti ne olursa olsun insanların Mardin'de kardeşçe, huzur içinde, farklılığı zenginliğe dönüştürerek yaşadığını söyledi.

Mardin'deki huzur, birlik ve beraberliğin, Türkiye için ve bölge için bir kazanç olduğunu dile getiren Güler, "Güzel Ramazan'ın hepimize hayırlı olmasını, birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Mardin'deki huzur, birlik ve beraberlik hepimiz için, Türkiye için ve bölge için bir kazançtır. Etnik mensubiyeti ne olursa olsun insanlar, kardeşçe, huzur içinde, farklılığı zenginliğe dönüştürerek yaşadı. Dünyaya model olması gereken yer Mardin'dir. Tabii ki dünyada çok kötü şeyler oldu. Yanı başımızda Suriye'de ve biraz uzağımızda çok acı hadiselere meydana geliyor. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanındayız, zalimlerin de karşısındayız" diye konuştu.

Güler, Ramazan etkinliğine katıldıktan sonra, eşini ve oğlunu böbrek yetmezliğinden kaybeden, 2 çocuğu da hasta Sevim Ataklı'nın evinde sahur yaptı. Güler, Ataklı'nın dertlerini dinledikten sonra yardım edilmesi konusunda talimat verdi.

Ataklı, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in yanı sıra diğer yetkililerin sahura gelmelerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Hasta çocukların durumu için çok üzüldüğünü ve bu konuda başta devlet olmak üzere herkesten yardım beklediğini ifade eden Ataklı, sahura gelen başta Güler olmak üzere vali ve belediye başkanına teşekkür etti.

Hasta çocuklarının birinin Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde diğerinin Gaziantep'te tedavi gördüğünü, eşi ve bir çocuğunu da böbrek yetmezliğinden kaybettiğini anlatan Ataklı, devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.

Sahura Bakan Güler'in yanısıra Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide de katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Güler, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement