Iğdır'da Motorlu Ramazan Davulcusu İş Başında - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Motorlu Ramazan Davulcusu İş Başında

Iğdır\'da Motorlu Ramazan Davulcusu İş Başında

Iğdır'da, sorumlu olduğu mahalleleri geniş bir alanda olan Ramazan davulcusu, çareyi motosiklet üzerinde davul çalmakta buldu.

20.07.2012 10:46

Iğdır'da, sorumlu olduğu mahalleleri geniş bir alanda olan Ramazan davulcusu, çareyi motosiklet üzerinde davul çalmakta buldu.

Iğdır'da 35 yıldır 7 Kasım ile Emek mahallelerinde Ramazan davulculuğu yapan Recep Çevik, bu yıl da oğlu ile birlikte halkı sahura uyandırıyor. Kendisi motosikleti, hemen arkasında oturan oğlu de davul çalarak iki mahalleyi bir bucuk saatte uyandıran Recep Çevik, davulculuk mesleğinin ata mirası olduğunu söyledi. Yörede düğünlerde de davulculuk yaptığını ifade eden Recep Çevik, Ramazan ayların da ise halkı sahura kaldırmak için çalıştıklarını belirtti. Tek geçim kaynaklarının davulculuk olduğunun anlatan Çevik, "Geçen yıl bana eşlik eden oğlum şimdi asker. Bu yıl diğer oğlumla vatandaşları sahura uyandırıyorum. Bu sayede hem para kazanıyorum hem de sevap işliyorum. Ramazan aylarında; yaz kış, yağmur kar demeden bu işi yapıyoruz. Ramazan aylarında genelde düğün olmuyor. Biz de tek bildiğimiz meslek davulculuk olduğu için ekmeğimizi bu yolla kazanıyoruz. İlk bahşiş toplamaya Ramazan'ın 15. gününde başlıyoruz. Daha sonra bayramda hem mahallelimizin bayramını kutluyoruz hem de bunların gönlünden kopan bahşişleri topluyoruz. Mahalleli sağ olsun çok duyarlı bize sahip çıkıyorlar. Yüce Allah'tan hepsinin ibadetini ve yaptıkları sevaplarının kabul etmesini diliyorum" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Motorlu Ramazan Davulcusu İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement