Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atanan Dinçer Ateş görevine başladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy'un Karaman'a atanmasının ardından, Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Dinçer Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, son olarak Ankara Fen Lisesinde görev yaptığını anımsatarak, kente gelmeden önce ilin eğitim durumu ile ilgili çalışmalar yaptığını söyledi.
Ateş, kentte eğitim ile ilgili sorunların başında okul öncesi eğitim olduğunu belirterek, okul öncesi eğitime devam eden öğrenci sayısını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
Iğdır'ın kültürel zenginliğinin eğitim için güzel bir kaynak oluşturulduğunu bildiren Ateş, bölgede şehir kültürü oluşmuş bir il olduğunu ifade etti.
Ateş, konuşmasında şunları kaydetti:
"Doğu illerine gelen öğretmenler stajyerliklerini bitirdikten hemen sonra çeşitli nedenlerle buralardan ayrılıyor. Bu da sürekli öğretmen açığı olmasına neden oluyor. Bakanlığımız Iğdır için 243 kadrolu öğretmen kontenjanı ayırdı. Bu sayı toplam öğretmen sayımızın yarısına yakınını oluşturuyor. Kente gelecek olan bu öğretmenlerimiz 4 yıllığına geleceği için öğretmen açığı sorunumuz da ortadan kalkacaktır."
- IĞDIR
Son Dakika › Yerel › Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğüne Atanan Ateş, Görevine Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.