Giresun İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Giresun İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı

Giresun İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı

Giresun İl Genel Meclisi, 2013 yılı olağan kasım ayı toplantısında 2014 yılı İl Özel İdaresi bütçesini görüşmeye başladı.

04.11.2013 14:19

Giresun İl Genel Meclisi, 2013 yılı olağan kasım ayı toplantısında 2014 yılı İl Özel İdaresi bütçesini görüşmeye başladı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Osman Öden, 2013 yılı bütçesinde İl Özel İdaresi'nin başarılı olduğunu belirterek 2013 yılı içinde Giresun'da yaptıkları hizmetlerde İl Genel Meclisi'ndeki herkesin katkısı ve emeği bulunduğuna vurgu yapan Öden, "2014 yılında da yine örnek projelerle hizmet edeceğimize inanıyorum" dedi.

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz ise Özel İdare tarafından yapılan bütçeyi eleştirdi. Yılmaz "Bütçenin yatırım ve cari olarak ayırdığımızda bütçe kısıtlıdır. Bu bütçe ne cari ne yatırım bütçesidir. Karışık bir bütçe olmuş. İlçelere ayrılan payları nasıl harcıyoruz bu bellidir. Ancak görülmektedir ki idareden gelen bütçeyi hiçbir şekilde incelenmemiştir. Köylere Hizmet Götürme Birliği Tertibinde para yok. Dahası Köylere Hizmet Birliği Tertibi yok. İdarenin bunu koymaması dikkatimi çekti ve şaşırttı.Bu tertip açılmaz ise karla mücadele dahi yapılamaz. Paramız yok makinemiz yok nasıl çalıştıracaksınız.Bu sorun çözülmez ise yarın ilçelerimizde sorunlar yaşanacaktır. Bu bütçe gerçekçi değil, titizlikle hazırlanmamıştır" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Yılmaz'ın eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Ziya Köse ise "İdareden gelen bütçe encümende görüşülmüştür. İlçelerde Köylere Hizmet Birliği tertiplerine bütçe ayrılmadığı eleştirilerine katılmamak mümkün değil. Ancak bütçe görüşmelerine yeni başlanmış ve görüşülecektir. Biz burada mecliste görüşür gerekeni yaparız. Birliklerimizin güçlü olması sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi'nde gündem dışı görüşmeler sonrasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür'de görevinden istifa ettiğini ve Keşap Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu belirterek meclis üyeleriyle vedalaştı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun İl Genel Meclisinde Bütçe Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement