İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu, bu yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

22.01.2013 17:37

Kastamonu İl Koordinasyon Kurulu, bu yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi'nde Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş'in başkanlığında yapılan toplantıya, belediye başkanları, kaymakamlar, bölge müdürleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

İlk olarak Kastamonu Üniversitesi, kurulu bilgilendirerek, 2012 yılında 17 milyon TL yatırım yaptıklarını ve bu yıl ise 23 milyon TL yatırım öngördüklerini söyledi.

Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, kürsüye gelerek, ün büyük projeleri olan Kastamonu Uzunyazı Havaalanının üst yapı projeleri için 8 milyon 907 bin TL harcandığını kaydetti. Ayrıca Karahasan, eğitim için bu yıl 21 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirtti.

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar ise, 26 adet projeye karşılık 137 milyon TL harcama yapıldığını belirterek, Ilgaz Tüneli hakkında da bilgi verdi. Uyar, tünelin bir kısmından 300, diğer kısmından da 310 metre delindiğini söyledi.

Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürü Mehmet Yalçın Çomoğlu da, Kastamonu'da yürütülen büyük su projeleri kapsamında 115 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde 69 projelerinin olduğunu belirten Çomoğlu, bu projelerin toplam 580 milyon TL maliyetinin bulunduğunu açıkladı.

Toplantıda, diğer kurum yetkilileri de, yürüttükleri çalışmalar hakkında koordinasyon kurulu üyelerine bilgi verdiler. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement