Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Gerçekten Kastamonu'nun şartları zor ama mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
İl Özel İdaresinin geçen yıla ilişkin faaliyet raporunun İL Genel meclisinde görüşüldüğü toplantıda konuşan Bektaş, sert bir kış geçirildiğini, bazı zaman kış şartlarıyla mücadelede yetersiz kalındığını söyledi.
Bektaş, " İnebolu'da arkadaşlarımız dünden bugüne bir hasta çocuğa ulaşmak için çalışıyorlar ama hala da ulaşamadılar. Helikopterle almak istedik ama alan uygun değildi. Dün Devrekani'de bir hastaya ulaşmadık ve kaybettik. Bunlar bizi üzüyor. Zor şartların üzerindeki şartlarla mücadele ediyoruz. Sadece Özel İdarenin değil, diğer kurumların da imkanlarından yararlanıyoruz. Kapalı köy yolumuz yaklaşık 400 civarındadır. Araçlarımız zorlanıyor ve arızalanıyor. Bu gerçekten bir afettir" diye konuştu.
Geçmişte Kastamonu'nun gelişimi için birçok proje uygulandığını, ancak bunların bazılarının düşünülmeden uygulamaya konulduğunu ifade eden Bektaş,
"Öncelik sıralamasında hata yapmış olabiliriz. Harcadığımız paranın karşılığı alınmalıdır. Köyler vatandaşa gelir sağlamadığı sürece, onları orada tutamazsınız. Para kazanmak için doğru alanda harcama yapmalıyız. Yoksa her şey boşa gider. Onun için üzerimize vazife olmayan işlere girdik. Havaalanı, Özel İdarenin 3 yılını yedi. Sağlık Müdürlüğü gibi biz de hesap yapacağız. Zaman çok önemlidir. Gerçekten Kastamonu'nun şartları zor ama mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan da 2011 faaliyet raporunu okudu.
Kastamonu'nun son yıllarda atılımlar yaparak göçü durdurduğunu savunan Karahasan, "Özel idare olarak vizyonumuz, bölgemizin saygın, lider ve örnek bir ili olarak Kastamonu'ya hizmet etmektir. Taşınmaz binalar konusunda zenginiz ama çok atıl binalarımız var. 19 ilçemizin 17'sinde şantiyelerimiz var. Bizim bu bütçeyle bu kadar şantiyeyi yürütme imkanımız yoktur. Bunlar bir gün mutlaka birleştirilmek zorunda olacaktır. Personel ve makine sayısı olarak 17 şantiyeye yetişemiyoruz. İl Özel İdaresinin malının çokluğundan ziyade bu malları ekonomik kullanmak önemlidir. Toplamda 227 makinemiz var. Bu makinelerden 210'u ana iş makinesidir. Özel idarede 584 kişi çalışıyor. İl Özel İdaresinde oturan bir kimse yok. Koşar bir konumdayız" dedi.
Karahasan, yarım kalmış, sahipsiz tüm işleri temizlemenin öncelikleri olduğunu vurgulayarak, "81 il arasında denk bütçemizle ilk ona giren bir özel idareyiz. Eskisi gibi kullanışsız bina yapmıyoruz. Geçen yıl temelini attığımız binaların yüzde 90'ını bitirdik. 2011 yılında yatırım programımızdaki işlere yaklaşık 27 milyon TL harcanmıştır. İl Özel İdaresi insan odaklı çalışmaktadır. Bütçe rakamlarını terk etmiyoruz" şeklinde konuştu.
2011 yılında 161 milyon lira ödeneklerinin olduğunu, bunun 113 milyon lirasını harcadıklarını ve 4 milyon liralık kısmın iptal edildiğini açıklayan Karahasan, yaklaşık 1,5 milyon lira Köylere Hizmet Götürme birliklerine aktarıldığını dile getirerek, "İl Özel İdaresi, 2011 yılında yüksek performansla çalışmıştır" ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilecek projelere ilişkin de bilgi veren Karahasan, Kastamonu'da Havaalanının şehrin önünü açacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Kastamonu önce Anadolu'ya sonra dünyaya açılacaktır. Bu projenin bitmesi için değil, iyi olması için delice çalışıyoruz. Biz ekim ayına kadar yapacaklarımızı bitireceğiz. Havaalanı bitirilme süreci ayrı bir şey, uçak inmesi ayrı bir olaydır."
- KASTAMONU
Son Dakika › Yerel › İl Özel İdaresinin 2011 Faaliyet Raporunu Görüşüldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?