İlk Kez Sinemaya Giden Engelli Öğrencilerin Sevinci - Son Dakika
Son Dakika Logo

İlk Kez Sinemaya Giden Engelli Öğrencilerin Sevinci

29.11.2012 12:08

Çorum'da Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören 60 engelli öğrenci, hayatlarında ilk kez gittikleri sinemada heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Çorum'da Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören 60 engelli öğrenci, hayatlarında ilk kez gittikleri sinemada heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Kale Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki 60 öğrenci, sosyal ve ekonomik yönden zayıf olan çocukların sosyal hayata uyumlarının kolaylaştırılması ve topluma uyum becerilerini geliştirmek amacıyla öğretmenleri gözetiminde sinemaya götürüldü.

"Sammy'nin Maceraları" isimli animasyon filmi izleyen öğrenciler, film boyunca keyifli anlar yaşadı.

Okul müdür yardımcısı Ferhat Sarı, filmin sonunda yaptığı açıklamada, yaşları 4 ile 16 arasında değişen 60 öğrencinin, sosyal hayata uyumlarının kolaylaştırılması ve topluma uyum becerilerini geliştirmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Daha önce sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Sarı, "Hem öğrencilerimin topluma hem de toplumun öğrencilerimize adapte olması için bu tür faaliyetleri yapıyoruz. 'Ellerinden tutun ve siz de onları eğlenecekleri yerlere götürün' mesajı vermek istiyoruz. Buradaki çocuklarımızın hepsi ilk kez sinemaya geliyorlar. Bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

Sarı, hayatlarında ilk kez sinemaya gelen çocuklara katkıda bulunan Özdoğanlar Sineması yetkililerine teşekkür etti.

Muhabir: Gazi Nogay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlk Kez Sinemaya Giden Engelli Öğrencilerin Sevinci - Son Dakika


Advertisement