İlyas Avcı Tiyatro Şenliği Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İlyas Avcı Tiyatro Şenliği Sona Erdi

İlyas Avcı Tiyatro Şenliği Sona Erdi

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamlığı'nın himayesi ile Tarsus Belediyesi'nin desteği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl 11'cisi düzenlenen "Okullararası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği" sona erdi.

07.06.2013 10:06

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamlığı'nın himayesi ile Tarsus Belediyesi'nin desteği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl 11'cisi düzenlenen "Okullararası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği" sona erdi.

Tarsuslu merhum tiyatro sanatçılarından İlyas Avcı'nın adını yaşatmak, yeni nesile tiyatro sevgisini aşılamak için düzenlenen İlyas Avcı Tiyatro şenliğine Tarsus Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü destek veriyor.

Bu yıl 2 Mayıs -5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklere 8 okul katıldı. Kültür merkezinde sahnelenen oyunlara okulların öğrencileri ve veliler ile vatandaşlar büyük ilgi gösterirken etkinliklerin kapanış töreni dün yapıldı.

Kaymakamlık binası önünde başlayan kortej yürüyüşüne Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Belediye başkan yardımcılarından bazıları ve bazı meclis üyeleri, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katılırken yürüyüş Kültür Merkezi'nde son buldu.

Burada açılış konuşmasını yapan İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Çelik, bu güzel organizasyonu yapan tüm yetkililere teşekkür ederken, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise tiyatronun önemi anlattı.

Hayatın kendisinin tiyatro olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Kocamaz, "Tiyatro aslında hayatın kendisi, yaşadığımız olayların değişik şekilde insanlara yansıtılması, bazen ironi şeklinde, bazen de tüm gerçekliğiyle, çıplaklığıyla insanlarımızın önüne sergilenmesi ve buradan çıkarılacak dersleri de hep birlikte özümseyip günlük hayatımıza uygulama fırsatını vermesi, Tarsus'ta 11 yıl önce başlatılmış olan 'İlyas Avcı Tiyatro' etkinlikleri bir çok amacı kendi içerisinde bulundurmaktadır. İlyas Avcı öncelikle bir Tarsusludur. ve Türk tiyatrosuna çok büyük hizmetleri geçmiş çok değerli bir usta hepimizin gurur kaynağıdır. Tabi bu tiyatrodaki etkinliğin böylesine yaygınlaştırılmış olması özellikle gençlerimizin kendilerine olan öz güvenlerinin geliştirilmesine yönelik, kendilerini ifade etmesine yönelik çok önemli bir etkinliktir. On bir yıldır gururla söylemek gerekirse Tarsus Kaymakamlığının himayelerinde her gelen Kaymakamımız bu olaya sahip çıkmış ve buna desteğini artarak devam ettirmiştir. Biz yerel yönetim olarak insanları bir araya getirmek kaynaştırmak ve hemşehricilik bilincini geliştirmek bu arada da sanata hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ve bu etkinliği bundan sonrada kesintisiz bir şekilde devam etmesi bizim yürekten gelen arzumuzdur. Ben on bir yıldır olduğu gibi bu yılda bu etkinliğe olağan üstü destek veren Mili Eğitim Müdürlüğümüze tüm okullarla teşekkür ediyorum. İnşallah gençlerimiz burada kendilerini sergileme imkanı buldular ileriki yaşlarında da belki yeni İlyas Avcıların ortaya çıkmasına vesile olacaklardır. Ben bütün gençlerimizi burada rol alıp maharetlerini ortaya koydukları için özellikle tebrik etmek istiyorum" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise, "Değerli Tarsuslu büyüğümüz İlyas Avcının hatırasının yad edilmesi güzel bir olay kent kültürünün varlığının devam etmesinde de kente hizmeti geçmiş olan insanların samimi davranması çok önemlidir. Bu manada Tarsuslular şanslılar tarihin her döneminde pek çok alanda hem bilim, hem edebiyat, hem güzel sanatlarda güzel eserler ortaya koymuş. İnsanın insana insan tarafından insanca anlatıldığı bu güzel faaliyetlere katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra Tiyatro şenliğine katılan Rasim Dokur Anadolu Lisesi,

Gülserin Günaştı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, IMKB Lisesi, Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi, Özel Toros Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi ve Zühtü Günaştı Lisesi okul müdürleri ile tiyatroların sahnelenmesinde emeği geçen okul öğretmenlerine birer plaket ve teşekkür belgesi verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlyas Avcı Tiyatro Şenliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement