"İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi" Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

"İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi" Çalıştayı

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen "AB standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Projesi"nin 7'inci çalıştayı Çorum'da başladı.

03.01.2012 15:20

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen "AB standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Projesi"nin 7'inci çalıştayı Çorum'da başladı.

Anitta Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Vali Nurullah Çakır, sosyal devlet anlayışının gereği olarak bazı düzenlemeler yapıldığını ancak tam olarak toplumun incinebilir kesimi olan kadınların şiddetten korunduğunu söylememin mümkün olmadığını söyledi.

Kadına şiddet ve benzer konularda mevzuattaki belirsizliğin olumsuz sonuçlara neden olduğunu ifade eden Çakır, karşılaşılan vakalarda kurumların mağduru nereye yönlendireceğini bilemediklerine dikkati çekti.

Şiddetin önlenmesinin sadece üniformalı temsilcilere bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Aramızda yargının temsilcileri, mülki amirler, emniyet ve jandarma gibi güvenlik güçlerinin temsilcileri var. Kadına şiddet gibi bir konu sadece bu arkadaşlara bırakılmamalı. Toplum her kesimi şiddetin sona erdirilmesi için fikir üretmeli. Mevzuatta da bir karışıklık var. Böyle bir vakayla karşılaştığımızda herkes birbirinin üzerine atmaya çalışabiliyor. Bir vakayla karşılaşıldığında aşama aşama nereye gönderileceği netleştirilmeli" diye konuştu.

Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Başol Güleç de katılımcılara projeyi anlatarak, proje kapsamında Türkiye'nin farklı kentlerinde çalıştaylar düzenlediklerini hatırlattı.

Çorum'daki çalıştayın bunların 7'incisi olduğunu kaydeden Güleç, çalıştayların sonuç raporlarıyla Ankara'da bir sempozyum gerçekleştirileceğini, ayrıca 3 akademisyenin de kadına şiddetin nedenlerine ve sorunlara yönelik bir araştırma yaptıklarını ve sonuçlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Çalıştayın hedef kitlesinin başta mülki amirler, baro ve adli kurumların çalışanları olduğunu belirten Güleç, şunları kaydetti:

"Projeyle, tehdit alan incinebilir grupların, özellikle kadınların korunması konusunda farkındalık ve duyarlılık kazandırmayı amaçlıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinde oluşturulacak duyarlılıkla bu konuda ilerleme sağlanabilir. Çalıştayın değerlendirilmesinin ardından mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için bir reform paketi hazırlanacak. Kadına şiddet tüm Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir sorun, tüm sivil ve resmi temsilcileri de sorunların çözümünde kilit isimler."

Toplantıya, Vali Yardımcıları Hüseyin İçten, Sait Topoğlu, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İncinebilir Gruplar ve Kadınların Korunması Projesi' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement