İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali 9 Yaşında - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali 9 Yaşında

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali 9 Yaşında

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali heyecanı 26-29 Nisan tarihlerinde yaşanacak.

04.04.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali heyecanı 26-29 Nisan tarihlerinde yaşanacak. 9. Uluslararası Kısa Film başvurularının başladığını belirten İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, bu yıl yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali'nin 9'uncusu bu yıl 26-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ulusal ve uluslararası katılımın her geçen yıl arttığı ve artık Malatya için bir marka halini alan Uluslararası Kısa Film Festivali bu sene de sinemaseverleri heyecanlandırıyor. Gösterim yer ve saatlerinin ilerleyen günlerde açıklanmasıyla birlikte yoğun bir ilginin beklendiği festival için şimdiden çeşitli şehirlerden izleyici olarak gelmek isteyen birçok sinemaseverin olduğu belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, "Türk sinemasına destek vermek, genç ve başarılı isimlerin sinema sektörüne tanıtılmasını sağlamak ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen festivalimize, bu yıl da yoğun katılım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Işık, festivalin yalnızca Türkiye sınırları içerisinde değil, uluslararası alanda da üretilmiş kısa filmlerin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Işık, "Kısa filmlerden oluşan özel gösterimler, atölye çalışmaları, oturumlar ve söyleşiler yapılması kapsamıyla düzenlenen İnönü Üniversitesi 9. Uluslararası Kısa Film Festivali'nde, filmler, kurmaca, deneysel ve belgesel kategorisinde yarışacak. Yarışmaya ise son 1 yıl içinde yapılmış Türkçe ya da İngilizce alt yazılı, 15 dakikadan uzun olmayan kurmaca ve deneysel filmler ile 30 dakikadan uzun olmayan belgeseller katılabilecek" dedi. Ön değerlendirme jürisi ve seçici kurul tarafından belirlenip dereceye giren filmlere festival sonunda en iyi kurmaca, belgesel ve deneysel dallarında 7 bin 500 TL ödül verileceğini kaydeden Işık, "Yarışmaya katılabilmek için son başvuru ve film kopyalarının teslim tarihinin 11 Nisan 2016 olarak belirlendi.Özel ödül vermek isteyen kişi ve kuruluşlar da Festival Yönetimi'ne festival@inonu.edu.tr adresinden yazılı olarak başvurabilirler" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali 9 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement