İntibak Yasa Tasarısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İntibak Yasa Tasarısı

15.02.2012 17:40

(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İntibak Yasa Tasarısı'nın son halinin, Bağ-Kur emeklisi esnaf ve sanatkar kesiminin beklentilerine cevap veremediğini bildirdi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İntibak Yasa Tasarısı'nın son halinin, Bağ-Kur emeklisi esnaf ve sanatkar kesiminin beklentilerine cevap veremediğini bildirdi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve "intibak" tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısına değindi. Yasa tasarısının son halinin, Bağ-Kur emeklisi esnaf ve sanatkar kesiminin beklentilerine cevap vermediğini bildiren Keskin, "Geçmişteki haksız uygulamadan da, bugün yapılmak istenen uygulamadan da normal esnaf faydalanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Keskin, hala aynı primi ödeyen Bağ-Kur emeklisi esnafların farklı maaşlar aldıklarını ve bunun düzeltilmesini istediklerini belirterek, "Primleri aynı olan, ödeme süreleri aynı olan, ancak maaşları farklı olan Bağ-Kur'lular bu adaletsiz durumun giderilmesi konusunda hükümetimizden büyük bir beklenti içerisindeydi. Mevcut sistem içinde en büyük mağduriyeti yaşayan kesim, Bağ-Kur emeklileridir. Esnaf ve sanatkar kesimine, yani Bağ-Kur emeklisine verilen maaş, asgari bir yaşama düzeyinin altında kalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

700 bin esnafın, 600 liranın altında emekli maaşı alarak açlık sınırının altında bulunduğunu ifade eden Keskin, en yüksek primi ödeyen esnaf ve sanatkarın en az emekli maaşını aldığını kaydetti.

Keskin, Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının da söz konusu yasa tasarısı çalışmaları kapsamına alınmasının yıllardır devam eden mağduriyetin giderilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kendi primini kendisi ödeyen esnaf ve sanatkarın sistem içinde diğer sigortalıların yararlandığı birçok haktan da faydalanamadığını bildiren Keskin,

"İntibak Yasa Tasarısına sosyal güvenlik sisteminde en büyük sıkıntıyı çeken esnaf ve sanatkar kesiminin dahil edilmesi, yıllardır devam eden mağduriyetlere son verecektir" ifadelerini kullandı.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İntibak Yasa Tasarısı - Son Dakika


Advertisement