Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırındaki Olay

Şırnak Valiliği, Irak sınırında yaşanan olayda ölenlerin yakınları ile yaralananların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

09.01.2012 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valiliği, Irak sınırında yaşanan olayda ölenlerin yakınları ile yaralananların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın Uludere ilçesine yakın sınırında 28 Aralık 2011'de meydana gelen olayın hemen ardından valilikçe kriz merkezi oluşturulduğu hatırlatıldı.

Çalışmaların bu merkez tarafından yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kriz merkezinde kurulan 3 komisyon tarafından olayda vefat edenlerin aileleri ile yaralanan vatandaşlar için gerekli her türlü sağlık işlemleri, sosyal hizmet desteği, rehabilitasyon çalışmaları, ayni ve nakdi yardım işlemlerinin yapılmasına başlanarak, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için gerekli tüm faaliyetlere devam edilmektedir."

Komisyonların, hükümetin olayın ardından hemen gündeme aldığı Gülyazı-Ortasu Sınır Kapısı'yla ilgili olarak hafta sonu yoğun çalışma yürüttüğü bildirildi.

Projenin bölgede kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projenin bölge halkına sağlayacağı ekonomik katkıların yanı sıra komşu il ve ilçelerin de ticari faaliyetlerine canlılık getireceği öngörülmektedir. Sınır kapısının açılmasıyla yöre halkı günlük ihtiyaçlarını daha rahat giderebilecek ve Türkiye vatandaşlarıyla Irak vatandaşları arasında ticari ilişkiler kurulacak. Gelişen ticaret ile yeni istihdam olanakları doğacak. Buna paralel olarak yakın turizm noktalarına ulaşım kolaylaşacak ve turizm canlılık kazanacak."

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement