İş-Kur Pazarlar'a Hizmet Noktası Açtı - Son Dakika
Yerel

İş-Kur Pazarlar'a Hizmet Noktası Açtı

İş-Kur Pazarlar\'a Hizmet Noktası Açtı

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Hizmet Noktası açtı.

24.12.2013 10:04

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Hizmet Noktası açtı. Pazarlar Belediyesi Hizmet Binası içerisinde faaliyetine başlayan İŞ-KUR Pazarlar Hizmet Noktasında, kayıt, güncelleme ve başvuru konularından işi olan vatandaşlara ayağında hizmet verileceği ve Pazarlar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde Görevli Veri Hazırlama İşletme Kontrol Memuru Hasan Ertaş'ın görevlendirildiği bildirildi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, yeni kurulan İŞ-KUR Hizmet Noktasının hizmete girmesinin ardından vatandaşların iş başvuruları için Kütahya'ya gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

İŞ-KUR Hizmetlerinin, iş ve işlemler hakkında teknik bilgi ve eğitim alan Mali Hizmetler Müdürlüğünde Görevli Veri Hazırlama İşletme Kontrol Memuru Hasan Ertaş tarafından yürütüleceğini belirten Başkan Torun, "Bilindiği üzere Kütahya il merkezinde bulunan İŞ-KUR Müdürlüğü'nde işlem yapılacağı zaman vatandaşlarımız il merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı. Bundan böyle iş ve işveren müracaatları belediyemizde oluşturulan İŞ-KUR Hizmet Birimi tarafından yapılabilecek. Bu işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi, zaman ve para kaybının önlenmesi amacıyla geliştirilen sistemle, belediyemiz hizmet binası içerisinde hizmet noktası kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır. Bu hizmetler İş-Kur Portalı üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, profilini, açık işleri sorgulamak, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kaydetmek ve talep dilekçesiyle ödeme planını sorgulamak, iş başvurusunu alarak başvurularını takip etmek. Ayrıca özel sektör işvereninin iş gücü talebini almak ve sonuçlandırmak. Kayıt, başvuru ve güncelleme işlemleri belediyemiz içerisindeki hizmet noktasında bu konuda eğitim alan Mali Hizmetler Müdürlüğünde Görevli Veri Hazırlama İşletme Kontrol Memuru Hasan Ertaş tarafından yürütülecektir. Mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan Hizmet Noktasının halkımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş-Kur Pazarlar'a Hizmet Noktası Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement