İş Kurmak İçin Girişimci Oldular - Son Dakika
Yerel

İş Kurmak İçin Girişimci Oldular

İş Kurmak İçin Girişimci Oldular

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB)'nün düzenlediği KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne katılan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı.

03.10.2012 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB)'nün düzenlediği KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne katılan kursiyerler düzenlenen törenle belgelerini aldı.

SESOB salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Birlik Başkanı Beşir Köksal, açmış oldukları kursta 85 girişimciye sertifika verdiklerini söyledi. SESOB olarak daha önce Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında ilimizde 760 kadına eğitim verildiğini ve bunların bazılarının da kendi iş yerlerini kurduğunu ifade eden Köksal, eğitimin devamında ise KOSGEB Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini yaptıklarını belirtti. Köksal, "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 90 kursiyerimize girişimcilik eğitimleri vermiş bulunuyoruz. Bugün ise 60 kişilik olan ikinci etap girişimcilik eğimlerimizi başlattık. KOSGEB Müdürlüğümüzün esnaf ve sanatkarımıza çok farklı destekleri bulunmaktadır. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de vermiş olduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimleridir. KOSGEB İl Müdürlüğünce başlatılan ve teşkilatımız tarafından yürütülen bu eğitimler ve beraberindeki destekler şüphesiz son derece önemli ve gereklidir. Bu eğitimlerin gerek il ekonomisine, gerekse de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını ifade etmek istiyorum" dedi. KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise SESOB ile ortaklaşa gerçekleştirilen eğitiminin önemine değinerek, KOSGEB olarak, 2012 yılında girişimcilik eğitimi alan kişi sayısını bin kişi olarak hedeflediklerini ve bu hedefe de ulaştıklarını belirtti. Çay, "Girişimcilik eğitimini bitirerek sertifika almış ve kendi işini kuranlara 30 bin TL hibe ve 70 bin TL de üst limitli sıfır faizli kredi verilmektedir. Bu desteğin amacı, cari açığa neden olan mal ve hizmetin yurt içindeki girişimciler eliyle üretilmesini sağlamaktır" ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ise, insan hayatında sürekli fırsatların olduğunu fakat bu fırsatların değerlendirilemediğini söyledi. Fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, sunulan fırsatlardan faydalanılmasını istedi. Ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesinin de nitelikli eleman olduğunu kaydeden Çiftci, "Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi her işi yapanlardan ziyade nitelikli bir işi, donatımlı bir işi hakkıyla yapabilmek gerekiyor. Ülkemiz AB'ye giriş sürecinde bir ülkedir. Bununla ilgili sürekli her alanda, her sektörde bir yenilik var. Ama sanayi ve girişimcilik alanında bir yenilikler aşırı derecede hızlı gitmekte. Bunu takip ettiğimiz sürece ayakta kalabiliriz."

dedi.

Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bilim Sanayi ve Toknoloji Müdürü Tanzer Erdem, KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay, Çalışma ve İş Kur Müdürü Nabi Soysal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil ve oda başkanları tarafından verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Kurmak İçin Girişimci Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement