SÜ'de İşadamları Mevlana'yı Anlattı - Son Dakika
Yerel

SÜ'de İşadamları Mevlana'yı Anlattı

SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsünün Gönlümüzdeki Mevlana etkinliğinde, işadamları gönüllerindeki Mevlana'yı anlattı.

18.12.2013 14:49  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nce bu yıl dördüncüsünü düzenlenen "Gönlümüzdeki Mevlana" etkinliğinde işadamları gönüllerindeki Mevlana'yı anlattı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, "Gönlümüzdeki Mevlana" programıyla Mevlana'yı anlatmaya ve anlamaya çalıştıklarını söyledi.

İş dünyasının önde gelen isimlerini etkinliğe davet ettiklerini bildiren Gökbel, "İşadamlarımız, bize gönüllerindeki Mevlana'yı anlatmaya gayret edecekler. İş hayatında bir tarafta küresel rekabet ve bu rekabetin getirdikleri, diğer tarafta da Hz. Mevlana'da en güzel şekilde kendisini bulan değerlerimiz var" dedi.

SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise "Hz. Mevlana çalışmayı her zaman çok önemsiyor ama çalışmayı ve hırsı insanın gönlüne nakşetmemesi gerektiğini söylüyor. Çalışmayı, hırsı çok fazla ileri götürürsen o hırsın insanın içine işlediğini söylüyor" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. Programda moderatörlüğü Konya Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü yaptı.

Programa, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Helvacızade Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, Rixos Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cem Kınay ve İntekno Şirketler Grubu Başkanı Halil Kulluk konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SÜ'de İşadamları Mevlana'yı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement