İşadamlarından Büyükşehir Koordinatörü Güney'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İşadamlarından Büyükşehir Koordinatörü Güney'e Ziyaret

ALSİAD yönetimi, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'i ziyaret etti.

16.07.2014 16:08

Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) yönetim kadrosu, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinasyon Merkezinde gerçekleşen ziyarete, ALSİAD Başkanı Kadir Turhan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hüseyin Güney, ziyarette yaptığı konuşmada, koordinasyon merkezinin tam anlamıyla hizmet vermesinin biraz zaman alacağını söyledi. Büyükşehir'in yetki alanına sahip her işi vatandaşa en iyi şekilde ulaştırmak istediklerini ifade eden Güney, "Bu sistemin normalde 2 yılda tam anlamıyla oturması bekleniyor. Ancak biz kısa sürede büyük bir yol katettik. Sistemin oturması için bir kaç aya daha ihtiyaç var" dedi.

Büyükşehir Yasası ile ilçede yeni görev tanımlamaları olduğunu ve yasada belirtilen yetki alanlarının ileriki günlerde kullanılabileceğini belirten Güney, şöyle konuştu:

"Su, kanalizasyon, altyapı, itfaiye, mezarlık, otogar Büyükşehir'e bağlı olacak. 5 ve 25 binlik planlar Büyükşehir tarafından, binlik planlar ise Alanya Belediyesi tarafından yapılabilecek. Çöp, temizlik, ruhsat çalışmaları ise yerel belediyeye ait olacak. Kısacası ilçedeki çalışmaların yüzde 70'i Büyükşehir'e ait olacak."

Seçim sürecinin ardından geçiş döneminde yerel yönetimlerce herşeyin askıya alındığını dile getiren Güney, eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını anlattı.

ALSİAD Başkanı Turhan ise Alanya ekonomisinin hassaslığına dikkati çekti. Turizmin Büyükşehir Yasası'ndan etkilenip etkilenmediğini takip etmek istediklerini kaydeden Turhan, "Seçim süreci nedeniyle yerel yönetimlerde aksaklıklar oldu. Bu aksaklıkların turizme zarar vermemesi için hassas olmamız gerekiyor. ALSİAD olarak bu konuda gerekli destek ve çalışmayı da gerektiğinde yapabiliriz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşadamlarından Büyükşehir Koordinatörü Güney'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement