İşkur, Agiad Üyelerine İstihdam Destekleri Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İşkur, Agiad Üyelerine İstihdam Destekleri Hakkında Bilgi Verdi

16.06.2013 14:03

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağrı Şubesi tarafından, Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) bünyesinde kurulan mobilya komitesi üyelerine istihdama yönelik destekler hakkında bilgi verildi.

İŞKUR İl Müdürü Abdullah Gökçeli, AGİAD bürosunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İŞKUR'un istihdama yönelik destekleri ile firmaların eleman ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi.

Staj ve işbaşı eğitim kurslarından yararlanılması büyük faydalarının olduğunu belirten Gökçeli, "Eleman ihtiyacı olan firmalar genelde istedikleri özelliklerde eleman bulamadıklarından şikayet ediyorlar. İŞKUR olarak istihdamı artırmak adına firmaların alacakları elemanları 6 ay süresince destekliyoruz. Bu sürecin sonunda işveren kendi yetiştirdiği elemana sahip oluyor. Burada hem işçi hem de işveren faydalanmış oluyor" dedi.

AGİAD mobilya komite üyesi Mustafa Yakut da bölgede öncelikli sorunlarının işsizlik ve kalifiye eleman eksikliği olduğunu ifade etti.

Yakut, eleman ve işsizlik sorunlarının çözümünde İŞKUR'un etkin bir rol olacağını anımsatarak, "Yapılan uygulama çok iyi ve farklı alanlarda benzeri çalışmaların geliştirilerek devam etmesi sorunları asgari seviyeye indirir" ifadelerini kullandı.. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşkur, Agiad Üyelerine İstihdam Destekleri Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika


Advertisement