İslahiye'de 5 Bin 800 Sığınmacı Öğrenci Karnelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

İslahiye'de 5 Bin 800 Sığınmacı Öğrenci Karnelerini Aldı

İslahiye\'de 5 Bin 800 Sığınmacı Öğrenci Karnelerini Aldı

Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim gören 5 bin 800 sığınmacı öğrenci karne sevinci yaşadı.

09.06.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim gören 5 bin 800 sığınmacı öğrenci karne sevinci yaşadı.1 ve 2 nolu çadır kentlerde eğitim gören 2 bin 400 Suriyeli,2 bin 600 Iraklı öğrenci ve İlçe merkezindeki Umut Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 800 öğrenci karnelerini aldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının son gününde sığınmacı öğrenciler,çadır kentte düzenlenen törenle karnelerini Kaymakam Ramazan Yıldırım,Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ,AFAD, Kızılay ve kamp yetkililerinin elinden aldı.

Kendi ülkelerindeki dil ve müfredata uygun eğitim verilen okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Türkçe ve Arapça karne hazırlandı.

Karnelerini alan Suriyeli çocuklar, en kısa zamanda ülkelerine dönmek ve bundan sonraki karne sevinçlerini ülkelerinde yaşamak istediklerini dile getirdi.Kaymakam Ramazan Yıldırım,çadır kentlerde ve ilçe merkezinde eğitim gören çocukların eğitim ve öğretimlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından düzenli olarak yapıldığını belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İslahiye'de 5 Bin 800 Sığınmacı Öğrenci Karnelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement