Isparta'da Fener Alayı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Fener Alayı Düzenlendi

Isparta\'da Fener Alayı Düzenlendi

Isparta'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında CHP başta olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş sendikası gibi örgütlerin çağrısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı.

29.10.2013 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında CHP başta olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş sendikası gibi örgütlerin çağrısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı.

Isparta'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk kez sivil toplumun çağrısıyla fener alayı düzenlendi. Valilikten gerekli izinlerin alınmasının ardından belediye binası önünde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle toplanan vatandaşlar davullar eşliğinde trafiğe kapatılan Mimar Sinan Caddesi üzerinde yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında "Ne mutlu Türküm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk gençliği görev başına" sloganları atan çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık marşlar söyleyerek Hükümet Meydanı'na geldi. Fener alayı etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Andımızın okunmasıyla son buldu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da ilk kez sivil çağrıyla bir Cumhuriyet bayramında fener alayı etkinliği düzenlendiğini belirterek, "Cumhuriyet bizim rejimimiz. Bizim hayat tarzımız. Bizim hayat tarzımıza müdahale ettikleri için bu yürüyüşü düzenliyoruz. Cumhuriyetin anlamını anlatmak için bu yürüyüşü düzenliyoruz. Vatandaş haklarını sahiplensin. Cumhuriyetin sunduğu demokratik yaşam tarzını benimsesin. Türkiye muz cumhuriyeti değil. Bizler bu esere sahip çıkarsak Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız çağırdık. Muhteşem bir yürüyüş yaptık" dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik tarafından Barida Otel'de Cumhuriyet Resepsiyonu da düzenlendi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da Fener Alayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement