İstanbul'un Fethinin 559'ncu Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstanbul'un Fethinin 559'ncu Yılı Kutlandı

İstanbul\'un Fethinin 559\'ncu Yılı Kutlandı

Bitlis'te öğrenciler tarafından hazırlanan bir programla İstanbul'un fethinin 559'ncu yılı kutlandı.

29.05.2012 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te öğrenciler tarafından hazırlanan bir programla İstanbul'un fethinin 559'ncu yılı kutlandı.

Bitlis Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özgür Kaya Taşdelen Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın da katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstanbul'un fethini anlatan bir sunumun ardından günün anlamını belirten konuşma Kaya Taşdelen Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Maşallah Sönmez tarafından yapıldı. Sönmez, konuşmasında, "Milletler tarihlerindeki büyük şahsiyetleri ve büyük günleri, gelecek nesillere aktarabildikleri sürece büyük devlet ve büyük millet olma yolunda önemli mesafeler kat edebilirler. Geçmişlerindeki büyük şahsiyetlere sahip çıktıkları müddetçe, geleceklerinde de büyük şahsiyetler yetiştirebilirler" dedi.

Sönmez, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in sadece askeri alanda değil, ilim ve adalet sahalarında da örnek bir şahsiyet olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih, bir yandan savaş eğitimleri alırken, diğer yandan Akşemsettin, Molla Gürani ve Molla Hüsrev gibi alimlerden aldığı derslerle çocukluğundan beri fetih aşkıyla büyümüştür. Fatih, yaşıtlarının mezarlıktan geçmeye cesaret edemediği bir çağda müthiş bilgi ve zekasıyla gemileri karadan yürüterek, teknik resimlerini bizzat kendisi çizerek döktürdüğü toplarla 'Surda mukaddes bir gedik açmış' ve çağ açıp çağ kapatmıştır."

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli şiir ve gösterilerin ardından seslendirilen koro ve solo şarkılarla program sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'un Fethinin 559'ncu Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement