İtalyan Öğrenciler, Yozgat'ı Gezdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İtalyan Öğrenciler, Yozgat'ı Gezdi

14.10.2014 19:33  Güncelleme: 20:24

Yozgat Lisesi tarafından hazırlanan "Comenius Okul Ortakları Projesi" kapsamında kente gelen İtalyan öğrenciler Yozgat'ı gezdi.

Yozgat Lisesi tarafından hazırlanan "Comenius Okul Ortakları Projesi" kapsamında İtalyan öğrenciler, kenti gezdi.

Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü, 2013 yılında kabul edilen "Comenius Okul Ortakları Projesi" kapsamında İtalya'dan 20 öğrenci ve 4 öğretmen'in Yozgat'a geldiğini söyledi.

Proje çalışmalarının yanı sıra Türk kültürü ve yemeklerinin de tanıtıldığını belirten Güçlü, şunları kaydetti:

"Avrupa'da az kullanılan dilleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Avrupa Birliği destekli 'dil projesi' hazırladık. Bu proje kapsamında İtalya'dan 4 öğretmen eşliğinde 20 öğrenci okulumuz aracılığıyla Yozgat'a geldi. 10 gün misafirimiz olacak öğrenciler, öğrencilerimizle dil konusunda çalışma yapıp, ilimizi gezerek, tarihi ve turistik yerleri tanıyacak."

Öğle yemeğinde bir gözleme salonuna giren öğrenciler, gözleme yapan kadınlarla hamur açmaya çalıştı, daha sonra yapılan gözlemelerden yedi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İtalyan Öğrenciler, Yozgat'ı Gezdi - Son Dakika


Advertisement