İtfaiye Cankurtaran Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İtfaiye Cankurtaran Eğitimi

İtfaiye Cankurtaran Eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine yönelik temel eğitim ve cankurtaran kursu düzenlendi.

18.05.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine yönelik temel eğitim ve cankurtaran kursu düzenlendi.

Proje Koordinatörü ve GAÜN Yüzme Eğitim Sorumlusu M. Adem Demirezer, Türkiye de bir ilk olan bu proje sayesinde Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle yaz aylarında meydana gelen boğulma vak'alarına karşı artık daha eğitimli ve daha donanımlı ekipler oluşturulduğunu belirtti. Demirezer, 18 kişiden oluşan itfaiye erlerinin cankurtaran brövelerini alarak görevlerine başladığını söyledi. Demirezer, "Ülkemizde güzel imkanlar olduğu müddetçe biz eğitimciler her zaman böyle güzel ve verimli projeleri gerçekleştirmekten onur duyarız. Projeye ilk başladığımızda ilk işimiz inanmak oldu. İki yılda emeklerimizin karşılığını alarak itfaiye personelleri gölet ve su kanallarında olumsuz bir vak'aya karşı müdahil olacaktır" dedi. Projenin ilk olarak GAÜN Sporium Tesislerinde gerçekleştirildiğini aktaran Demirezer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında imzalanan projenin iki yıl sürdüğünü belirterek, projenin şehrimizde artık havuz ve göletlerlerde daha iyi denetlenmesi, daha güvenli olması ve daha tedbirli olması bizim için gurur verici olduğunu ifade etti.

Projenin başarılı bir şekilde sona ermesi ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ali Gür'e, Sporium İşletme Müdürü Ümit Büyükdemir'e teşekkür eden Demirezer, Türkiye'de bir ilk olan bu proje sayesinde kentte meydana gelen boğulma vakaları en az seviyeye indirilerek vatandaşlarımız için daha güvenli bir ortam olacağını vurguladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtfaiye Cankurtaran Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement