İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Bach Alla Turca-Dansın Rengi" adlı bale ile "Sihirli Dünya" isimli müzikli çocuk oyununu sahneleyecek.

26.11.2015 11:38

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Bach Alla Turca-Dansın Rengi" adlı bale ile "Sihirli Dünya" isimli müzikli çocuk oyununu sahneleyecek.

Bu akşam Elhamda Sahnesi'nde prömiyeri yapılacak, koreografisi Mehmet Balkan'a ait "Bach Alla Turca-Dansın Rengi" balesinde, başlıca rolleri ise Burcu Olguner, Aslı Çilek, Sülün Duyulur, Boğaçhan Bozcaada, Dolun Doyran ve Sertan Yetkinoğlu paylaşıyor.

Balede, "Bach Alla Turca" bölümünün müziği Johann Sebastian Bach'ın bestelerinin Anjelika Akbar'ın düzenlemesiyle oluşturulmuş. "Dansın Rengi"nin müzikleri ise Erim Ardal'a ait. Lale Balkan'ın sahneye koyduğu bale, ayrıca yarın ve 1 Aralık'ta da aynı yerde sahnelenecek.

Haldun Özörten'in sahneye koyduğu müzikli çocuk oyunu "Sihirli Dünya" ise 30 Kasım Pazartesi günü çocukların beğenisine sunulacak.

Şef Vakhtang Matchavariani yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın piyanist İdil Biret solistliğinde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu ise Konak Sahnesi, Güzelbahçe Kültür Merkezi ve Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde, "Bir Garip Orhan Veli", "Kurban", "Eşek Kulaklı Kral Midas" ve "Çiçu" oyunlarını sahneleyecek.

Şef Amaury Du Closel yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, kemancı Hasan Gökçe Yorgun'un solistliğinde 30 Kasım Pazartesi günü Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Martin Grubinger ve Ege Sanat Senfoni Orkestrası da aynı tarihte AASSM'de konser verecek.

"EFSA Göç Hikayeleri" fotoğraf sergisi, 29 Kasım Pazar gününe kadar AASSM'de gezilebilir.

Ayşen Ersoy'un resim sergisi, 1-14 Aralık'ta Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde, Tülay Kırşan Türkmenoğlu'nun resim sergisi ise 1-10 Aralık'ta İzmir Sanat'ta izlenime sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement