İzmir'de Sağlık Çalışanlarının Eylemi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Sağlık Çalışanlarının Eylemi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanı bir grup sağlıkçı, Haziran ayında döner sermaye paylarından kesintisi yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

25.06.2015 18:50

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanı bir grup sağlıkçı, Haziran ayında döner sermaye paylarından kesintisi yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik binası önünde bazı sendikaların çağrısı üzerine toplanan bir grup sağlık çalışanı, burada slogan atıp, fakülte yönetiminin tutumunu eleştiren dövizler açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan, Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, çalışanların yoğun iş yükü altında ezildiğini, ücret adaletsizlikleri yaşandığını savundu.

Sorunları dile getirmelerine karşın Ege Üniversitesi yönetiminin ilgisiz kaldığını ileri süren Zengin, "Yöneticiler sıkıntılarımıza çözüm bulmak bir yana, üniversite hastanesinin mali durumundaki kötü gidişe çözüm bulmak için çalışanların maaşlarından kesinti yapmaktadır. İş yükü ve iş yoğunluğunun sürekli arttığı ve dolayısı ile hem gelirin, hem çalışanın sunduğu katkının yükseldiği bir durumda döner sermaye oranlarının düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Çalışanın hakkını teslim ederek emeğinin karşılığını vermek yerine idarecilerin çalışanı gözden çıkarması ve haklarını yok etmenin peşine düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Sağlık Çalışanlarının Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement