İzmir'deki Adam Kaçırma Davası - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Adam Kaçırma Davası

Anlaştığı Kişilere Arkadaşını Kaçırtıp 7 Gün Bir Evde Alıkoyan ve 150 Bin Lira Karşılığı Serbest Bıraktırdığı İddia Edilen K. İlbasan'ın da Aralarında Bulunduğu 5 Sanıklı Davada Karar Çıktı

12.01.2011 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anlaştığı kişilere arkadaşını kaçırtıp 7 gün bir evde alıkoyan ve 150 bin lira karşılığı serbest bıraktırdığı iddia edilen Kemal İlbasan'ın da aralarında bulunduğu 5 sanıklı davada karar çıktı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kemal İlbasan, Serhan Coşkuner, Rahim Ergin, Mustafa Ağmil ile tutuksuz yargılanan Hakan Gerçek ve avukatları katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Mağdur Murat Oduncu'nun ailesinden kalan taşınmazların geliriyle geçindiği, olayın gerçekleştiği geçen Mart ayından 2 yıl kadar önce sanıklardan Kemal İlbasan ile tanıştıkları ve ailece görüştükleri belirtilen mütalaada, mağdurun çevreye borçlanması sebebiyle bir evini satılığa çıkardığı, sanık Kemal'in eve müşteri çıktığını söyleyerek mağdurla birlikte emlakçıya gittikleri, alıcının gelmemesi üzerine Oduncu'nun annesinin mezarını ziyaret ettikleri aktarıldı.

Mütalaada, burada yanlarına sanık Hakan'ın geldiği, düzmece olarak telefonla aranan Kemal İlbasan'ın oradan ayrıldığı, daha sonra sanıklardan Rahim, Serhan ve Mustafa'nın gelerek Oduncu'yu kaçırdıkları kaydedilerek, Oduncu'nun 7 gün alıkonulduktan sonra üç sanığa 50'şer bin lira vermesi karşılığında serbest bırakıldığı ifade edildi.

Savcı, sanıkların 'hürriyeti tahdit' ve 'nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan cezalandırılmalarını istedi.

- SANIKLARA TAHLİYE-

Sanık Serhan Coşkuner avukatı Hakan Ağcakanat, müvekkilinin diğer sanıklarla ortak iradesi bulunmadığını, birtakım borçları yüzünden 2 bin lira karşılığında hürriyeti tahdit suçuna karıştığını söyledi.

Müvekkilin, kendinden kaynaklı zararı tazmin edeceğini dile getirdiğini, mağdur Oduncu'nun böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylediğini aktaran Ağcakanat, 9,5 aydır tutuklu olan Coşkuner'in tahliyesini istedi.

Diğer sanık avukatları da esas hakkındaki mütalaaya katılmadıklarını belirterek, hürriyeti tahdit suçundan gönülü olarak vazgeçildiğini, yağma suçunun da oluşmadığını savunarak, tahliye talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti, Kemal İlbasan'ın diğer sanıklar Serhan Coşkuner, Rahim Ergin, Mustafa Ağmil ile Hakan Gerçek'i kullanmak suretiyle mağdur Murat Oduncu'yu özgürlüğünden yoksun kılma suçunu işledikleri gerekçesiyle, sanıkların tümüne 3 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

Sanıkları ayrıca 'yağmaya teşebbüs' suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, kurulan hüküm ve tevkif tarihi dikkate alındığında tutuklu sanıkların hepsinin bihakkın tahliyesine kararlaştırarak, temyiz yolları açık olmak üzere davayı bitirdi.

(NAZ-AYT-MV-İC) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Adam Kaçırma Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement