İzmir Ekonomililer İşyatırım'la Piyasaların Hakimi Olacak - Son Dakika
Yerel

İzmir Ekonomililer İşyatırım'la Piyasaların Hakimi Olacak

İzmir Ekonomililer İşyatırım\'la Piyasaların Hakimi Olacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş işbirliği kapsamında kurulan TradeMaster Economics Platformu, geleceğin yatırımcılarına yol gösterecek.

22.03.2014 10:20

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş işbirliği kapsamında kurulan TradeMaster Economics Platformu, geleceğin yatırımcılarına yol gösterecek.

Türkiye sermaye piyasalarının öncü kuruluşlarından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin üniversite öğrencilerini yatırım araçlarıyla tanıştırmak, yurtiçi ve uluslararası piyasalarda ekonomik verileri izleyerek, sanal işlem yapabilecekleri TradeMaster Ekonomics Platformu açıldı. Platformun açılışına İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Oğuz Esen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Platformda, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş ve İş Yatırım Genel Müdürü Aral, öğrencilerle birlikte borsada ilk sanal işlemi yaptı.

Açılış töreninde öğrencilere konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin bu tür platformlarla kuruluş amacına ulaştığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bizim İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni kurmaktaki amacımız da aynıydı. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra sudan çıkmış balığa dönmesinler istedim. Bunun için öğrenme ve uygulama odaklı bir üniversite kurduk. Öğrencilerimiz, girdikleri bütün yarışmalardan dereceyle dönüyor, en son TÜSİAD'ın girişimcilik bayrağını üniversitemize kazandırdılar. Yine de sadece yarışmaya girerek öğrenilecek, deneyim kazanılacak çok şey var. Siz sadece o adımı atın. Öğrencilerimiz, İş Yatırım'a teşekkürlerini platformu çokça kullanarak, göstereceklerdir."

"STRES ALTINDA KARAR ALMA SÜREÇLERİ GÜÇLENECEK"

Platform hakkında bilgi veren İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral da başta finans eğitimi gören öğrenciler olmak üzere üniversite öğrencilerinin sanal olarak gerçek verilerle işlem yapmayı öğreneceğini belirtti. Aral, platformun, iş dünyası ile öğrenciler arasında bir köprü olmasını arzu ettiklerini kaydederek, "Karar alma süreçlerini güçlendirmek istiyoruz. Platformla birlikte sanal olarak işlem yapacak öğrencilerimizin, stres anında disiplinli karar almalarını sağlamak istedik. Proje kapsamında bu eğitimi alacak öğrencilerimiz, Borsa İstanbul ve Vadeli İşlem Borsası ile Chicago Borsası'nı görüp işlem yapılabilecek. Oluşturduğumuz bu laboratuvarda, gençlerimiz finans piyasalarını mezun olmadan önce tanıyacak. Piyasa dinamiklerini öğrenecek" dedi. Aral, platformun kurulduğu üniversiteler arasında bir yarışma gerçekleştireceklerini de belirtti. Konuşmaların ardından TradeMaster Economics Platformu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Oğuz Esen, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Erol ve öğrencilerin katılımıyla açıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Ekonomililer İşyatırım'la Piyasaların Hakimi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement