İzmir Valisi Cahit Kıraç, Küçük Menderes İlçelerini Turladı - Son Dakika
Yerel

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Küçük Menderes İlçelerini Turladı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Küçük Menderes İlçelerini Turladı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Küçük Menderes havzasında bulunan ilçeleri ziyaret etti.

04.08.2012 10:39

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Küçük Menderes havzasında bulunan ilçeleri ziyaret etti. Ziyaretlerin ilk durağı Bayındır ilçesi oldu.

Bayındır'da Kaymakam Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Garnizon Komutanı Furkan Manav ve Bayındır protokolü tarafından karşılanan Vali Cahit Kıraç, Bayındır Belediyesi ve PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, Ağustos ayı içinde açılacak olan PTT şubesinde incelemelerde bulundu. Vali Cahit Kıraç'a Kaymakam Mehmet Makas, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, SGK İzmir İl Müdürü Ahmet Gül, İzmir Sağlık Müdürü Mehmet Özkan eşlik etti.

Vali Kıraç, bankacılık hizmetleri ile diğer PTT hizmetlerinin olacağı şubeyi gezen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Restorasyonunda sona gelinen ve Tarihi Kentler Birliği'nden 2011 yılında uygulama ödülü alan Bayındır Belediyesi Hizmet Binası ve Sinema Salonu'nu gezen Kıraç'a,

Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bilgi verdi. Vali Kıraç ve beraberindekiler daha sonra Bayındır Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan Tarihi Tekel Hanı'na geçti. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Vali Kıraç'a hanı gezdirdikten sonra yenileme çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Bayındır Belediyesi'nin kültür merkezi olarak restore

ettirdiği Ermenilere ait tarihi kiliseyi de gezen Vali Kıraç, Tarihi Kentler Birliği'nden ödül alan ve butik otel olarak hizmet verecek olan Eski Hükümet Konağı'nı ziyaret etti. Vali Kıraç, yatırımlar ve başarılı yenileme çalışmalarından dolayı Kaymakam Mehmet Makas ve Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'e teşekkür ederken, yapılacak yenileme uygulamalarının bizzat takipçisi olacağını söyledi.

İzmir Valisi Kıraç, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ve Bayındır protokolü atıl durumda olan BAY-SAN tesislerinde inceleme bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. Vali

Kıraç,

Bayındır'ın ardından Beydağ ilçesine geçti. İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz'ün de katıldığı ziyarette, baraj gölü nedeniyle sular altında kalan Çiftlik köyü yerine inşa edilen Yeni Çiftlik Köyü'nde incelemelerde bulunan Kıraç, köyde yapılan istinat duvarı ve elektrik çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Yeni Çiftlik köyünde yapılan incelemede yanında gelen teknik ekibe talimat veren Kıraç, köyün sorularının biran önce çözümlenmesini istedi. Kıraç, köy yollarının da parke taşı ile döşeneceği sözünü verdi. Köydeki incelemenin ardından Beydağ'a geçen Kıraç ve beraberindeki ekip Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan ve Belediye Başkanı Vasfi Şentürk'ten ilçenin sorunları ile ilgili bilgiler aldı.

Başkan Şentürk, barajın ilçe arazilerine yapıldığını fakat Beydağlı çiftçilerin baraj suyundan yararlanamadıklarını belirtti. Şentürk'ü dinleyen Kıraç, sorunu yakından takip ettiğini belirterek, Aşağı Aktepe mahallesinde kalan tarım arazilerinin, baraj gölünden yararlanabilmesi için gelecek hafta DSİ yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştireceğini ve konuyla ilgili elinden geleni yapacağını söyledi.

Daha sonra Sanayi Sitesi'nde faaliyet yürüten bir zincir işletmesini ziyaret eden Kıraç, işletmenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kıraç, Beydağ'daki temaslarının ardından dönüş yolunda Ödemiş'e uğradı. Ödemiş Kaymakamlığı'nda bir süre Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu ile sohbet eden Vali

Kıraç, kısa ziyaretin ardından Tire'ye hareket etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Valisi Cahit Kıraç, Küçük Menderes İlçelerini Turladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement