Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatının 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerin de katılımıyla tören düzenlendi.

14.06.2014 14:40

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatının 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerin de katılımıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda düzenlenen törene, huzurevinden yaşlılar, öğrenciler, Jandarma sahasında yaşayan vatandaşlar, emekli Jandarma personeli, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve garnizon komutanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve kent protokolü katıldı. Şehitler ve Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, projeksiyon sistemiyle dünyadaki Jandarma benzeri askeri statülü kolluk teşkilatı hakkında bilgi vererek, Jandarma Genel Komutanlığı'nın tarihçesi ve vizyonunu anlattı. Törende, Jandarma'nın 175. yıldönümü kapsamında, icra edilen etkinlikler izlendi ve projeksiyon sistemiyle Şehit Jandarma Üsteğmen Muhammed Ali Demir ile Gazi Jandarma Üstçavuş Hasan Arısoy'un hayatının anlatıldığı kısa filmler gösterildi. Film gösterimi sırasında bazı şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Üsteğmen Mehmet Ali Demir'in babası, katılımcılara şiir okudu ve protokol üyelerinin arasına oturdu. Görev sırasında mayına basarak gözlerini kaybeden Gazi Hasan Arsoy ise konuşmasında Jandarma Teşkilatı'nın 175. yılını kutladı, emeği geçenlere teşekkür etti. Aynı zamanda kendisine plaket de verilen Arısoy'un eşi, sımsıkı tuttuğu elini bir dakika bile bırakmadı. Adana'da ikamet eden emekli en yaşlı bir subay, astsubay ve 1 uzman Jandarma ile eşlerine plaket ve hediyeler verildi. Ayrıca, Jandarma sorumluluk sahasında yaşayan vatandaşların çocukları, şehit ve gazi çocukları ile Jandarma personelinin çocuklarının katılımıyla, Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinesinde oluşturulan ve Kasım 2013 ayından itibaren çalışmalarını sürdüren "Bu toprakların Çocuklarının Kardeşliği Korosu" ve Jandarma Bandosu tarafından marşlar söylendi. Çocuklar tarafından protokol üyelerine Türk Bayrağı verildi. Etkinlikler kapsamında kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödül ve koro üyelerine, emeği olanlara plaket verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement