Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Bursa Vali Yardımcısı Usta: "Fransızların deyimiyle, 'Kadife eldiven içinde demir yumruk' olan jandarmamız, kendine güvenen, halkına karşı her zaman nezaketini, letafetini muhafaza ederken, suçluların karşısına çıkan kanun olmuştur"

14.06.2014 15:41

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, "Fransızların deyimiyle, 'Kadife eldiven içinde demir yumruk' olan jandarmamız, kendine güvenen halkına karşı her zaman nezaketini, letafetini muhafaza ederken, suçluların karşısına çıkan kanun olmuştur" dedi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen 175'inci kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan Usta, burada yaptığı konuşmada, 175 yıldır, iç güvenliğin tesisinde oldukça önemli bir yere sahip jandarma teşkilatının Türk ordusunun göz bebeği olduğunu söyledi.

Usta, jandarma teşkilatının her geçen yıl milletin haklı güvenini daha da güçlü bir şekilde tesis ettiğini belirterek, "Modern Türkiye'nin modern jandarması, Türk milletinin milli menfaatlerini korumak ve milli hedeflerine varmak amacıyla emniyet ve asayişin sağlanmasında hala önemli başarılara imza atan, ilk günkü heyecanını, çağlar ötesine taşıyan yapısıyla çok önemli ve güçlü bir teşkilat olduğunu her fırsatta göstermektedir. Fransızların deyimiyle 'Kadife eldiven içinde demir yumruk' olan jandarmamız, kendine güvenen halkına karşı her zaman nezaketini, letafetini muhafaza ederken, suçluların karşısına çıkan kanun olmuştur" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı; tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur" sözünü hatırlatan Usta, jandarmanın, bitmek tükenmek bilmeyen gücünü Türk milletinden aldığını vurguladı.

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Vekili Jandarma Albay Vedat Çolak da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümünü kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne yüce Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Çolak, " Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler bu teveccühün bilincinde hareket ederek var olan bu güven sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" dedi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement