"Kaç Zamandır Kadın" Sergisi İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

"Kaç Zamandır Kadın" Sergisi İlgi Gördü

"Kaç Zamandır Kadın" Sergisi İlgi Gördü

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle "Kaç Zamandır Kadın" adlı sergi düzenlendi.

11.03.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle "Kaç Zamandır Kadın" adlı sergi düzenlendi. Kadın ve Sanat Çalıştayı için gelen Yasemin Aslan Bakiri, Ayfer Kalsın, Elif Çete ve üniversite öğretim üyelerinden Doç. Dr. Evren Daşdağ ile öğretim görevlisi Emine Dilek Yalçın'ın eserlerinden oluşan sergi kadınların sanatta varlığını gözler önüne serdi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sergi salonunda gerçekleşen serginin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesiminden önce bir konuşma yapan Doç. Dr. Evren Daşdağ, kadınlık tarihinden bahsederek, günümüze kadar değişen dünya ve teknoloji ile her şeyin değiştiğini, değişmeyen tek şeyin kadın olduğunu söyledi.

Sanatta kadının yerinin varlığını göstermek için 16 kadının eserlerinin sergilendiği sergiyi Vali eşi Hülya Aksoy ve kadın sanatçılar birlikte açtı. Eserleri tek tek inceleyen ve eserlerin sahipleri ile sohbet eden Aksoy, kadının toplumdaki rolünü anlatan eserleri çok beğendiğini dile getirdi. Sergide farklı tekniklerin kullanıldığı cam, seramik, porselen ve resim gibi eserler yer aldı. Sergi 4 gün boyunca ilgililerini ağırlayacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kaç Zamandır Kadın' Sergisi İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement