Kadim Kent Siverek'in Tanıtım Filmi Hazır - Son Dakika
Yerel

Kadim Kent Siverek'in Tanıtım Filmi Hazır

Kadim Kent Siverek\'in Tanıtım Filmi Hazır

Siverek Belediyesi, kentin tanıtımı için 4 ayrı dilde tanıtım CD'si hazırlattı. Görsel yayın Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce olacak.

20.09.2013 12:53  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi kentin tarihi, kültür, sosyal ve turistik yerlerine ışık tutacak, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce olmak üzere dört ayrı dilde tanıtım CD'si hazırladı. Siverek Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce 5 bin adet basımı yapılan tanıtım CD'si yaklaşık 17 dakikalık sürede "Güneydoğu'nun, kültür ve asalet kenti, İslam'ın ve imanın öne çıktığı bir kültür mozaiği, şahsiyetli olduğu kadar, cesaretli ve yiğit insanların yaşadığı itibar şehri Siverek'i anlatmaya çalışıyor.

BUCAK: SİVEREK'TE YAŞIYOR OLMAK, SİVEREKLİYİM DİYEBİLMEK ONURDUR

Siverek'in önce Türkiye'ye ardından ise dünyaya tanıtılmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Siverek'te yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğunu kaydetti. Siverek'te son 7 yılda yaşanan değişimlerin altını çizen Bucak, "Değişimin ne kadar büyük olduğunu ve bu değişimin Siverek için ne kadar önemli olduğunu göreceklerdir. Biz de bu düşünceyle farklı dillerde tanıtım CD'si hazırlattık. Emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum. Hazırladığımız kısa tanıtım filmi ile yıllardır keşfedilmeyi bekleyen Siverek güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Yukarı Mezopotamya'nın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Siverek kültür zenginliğinin yoğun olduğu ender kentlerden bir tanesidir. 4 mevsimi yaşayan ilçemiz yüzme, dalış, yamaç paraşütü gibi spor faaliyetlerine uygun olmasıyla önemli bir turizm ortamı sağlıyor. Bölgede çetine narı ile nam salmış, narlar kendine özgü tadı ile bol bol yetiştirilen karadut, domates, biber ve patlıcanlar kısacası sebze bakımından adeta cennet bahçesi gibidir. Kökü binlerce yıla dayanan Siverek'te yaşamın her alanında geleneklerin konulduğunu sürdüğünü görebilirsiniz. Çarşıya girildiğinde demircisinden, marangozuna kadar alın teri döken, büyük titizlikle çalışan ustalar gülümseyerek karşılar sizi. Yaptığı işin kalitesi ve verdiği sözün güvenirliliği ile Siverek esnafı bölgede dikkate değer derecede bilinir, ciddiye alınır. Gelenekleri gibi müziği gibi dengbeji gibi halk oyunları gibi Siverek insanı kendine has özellikleri ile bilinir. Tarihin her döneminde Siverek'in sanat ve kültür hayatı zengin olmuş ve çok önemli aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar yetiştirmiştir. Tüm bu özellikleriyle şahsına münhasır Siverek insanı iyi günde olduğu gibi dar günde de sosyal dayanışmasını her alanda gösterir. Siverek'te kurumsallaşarak devam eden önemli geleneklerden biri de taziyeler ve taziyelerin yapıldığı taziye evleridir. Siverek hızlı gelişmekte; ama bu modernleşmeye rağmen geleneksel sosyal dokusu gibi tarihi kent dokusunu da korumayı başaran ender kentlerden biridir. Siverek Belediyesi çok sayıda tarihi yapıyı restore etmiştir. Bu tarihi yapıların başında Terziler Evi, Cıncıklı Hamamı, Siverek Kalesi, Gümrük Hanı, hükümet konağı ve günümüzde kentin sosyal etkinlik merkezi olarak kullanılmakta olan Cudi Paşa Konağı gelmektedir. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de önemli bir çekim merkezidir Siverek. Eski ile yeninin bir arada ve uyum içinde yaşadığı bir yerdir Siverek. Köklü bir geçmiş üzerine kurulmuş kültür geçmişin kadim mirası üzerinden yeni dünyaya, modern hayata barış içinde ve kendinden emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadim Kent Siverek'in Tanıtım Filmi Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement