Kadınlar, Erkeğin Gölgesinde Kalamaz - Son Dakika
Yerel

Kadınlar, Erkeğin Gölgesinde Kalamaz

Kadınlar, Erkeğin Gölgesinde Kalamaz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkmen: Kadınlar, erkeğin gölgesinde kalamaz

07.03.2013 13:50  Güncelleme: 14:45

Kadınlar, Erkeğin Gölgesinde Kalamaz

Adana İş kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadınların hem sosyal yaşamda hem de iş yaşamında hak ettikleri yeri alması gerektiğini belirterek "Kadınlar, erkeğin gölgesinde kalamaz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkmen, kadınların hala töre cinayetleriyle katledildiğini, dini gerekçeler öne sürülerek erkeğin gölgesinde bir yaşam sürdürmek zorunda kaldığını, erkek egemen anlayış nedeniyle iş yaşamında yeteri kadar yer alamadığını vurguladı.

Bu tablonun ileri uygarlık hedefi taşıyan Türkiye'ye yakışmadığını ifade eden Türkmen, kadınların yaşamın her alanında erkeklerle birlikte ayırt edilmeksizin yer alması gerektiğinin altını çizdi. Türkmen, kadınların siyasette de etkin rol alması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Kadınlar oy kullanan kişiler olmanın ötesine geçmeli ve temsil makamlarında yer almalı. Kadınların eşit yurttaş olduğu, yaşamın her alanında en az erkekler kadar yer aldığı, kadınların farklı gerekçeler altında katledildiği cinayetlerin sona erdiği, sevgi ve anlayışın hakim olduğu 8 Martları kutlamak en büyük dileğimizdir."

ADANA,(DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kadınlar, Erkeğin Gölgesinde Kalamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement