Kadınlar Suriye ve Arakanlılar İçin Kur'an Okuyup Dua Ettiler - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Suriye ve Arakanlılar İçin Kur'an Okuyup Dua Ettiler

Kadınlar Suriye ve Arakanlılar İçin Kur\'an Okuyup Dua Ettiler

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyesi kadınlar her cuma olduğu gibi geçtiğimiz cuma da, Suriye ve Arakanlı Müslümanlar için Kur'an okuyuo dua ettiler.

13.08.2012 14:29

Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyesi kadınlar her cuma olduğu gibi geçtiğimiz cuma da, Suriye ve Arakanlı Müslümanlar için Kur'an okuyuo dua ettiler.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 200'e yakın yaşlı, genç, kadın, erkek her kesimden vatandaşın katıldığı mütevazi iftar sofrası Bürüngüz Caamii yanında kuruldu. Simit, hurma ve su ile oruçlarını açan katılımcılar iftardan sonra Sadi Özmen Kur'an-ı Kerim okudu ve katılımcılar Mikail Yıldız'ın yaptığı dualara eşlik etti.

Günün önemine binaen Sendenur Tekcan adlı öğrenci bir konuşma yaptı. Türkiye'deki Müslümanların rahat bir ortamda oruç açma şansları olduğunu belirten Tekcan, "Maalesef Arakan da Müslümanlara yönelik katliamlar durmuyor. Burma ya da diğer adıyla Myanmar'da Müslümanlar insanlık dışı yöntemlerle katlediliyor. Her gün yüzlerce Müslüman Myanmar askerleri ve Budist milisleri tarafından acımasızca katlediliyor. Vatanlarından kovuluyorlar, malları ellerinden alınıyor ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok insanlık dışı olaylar devam etmekte Arakan'da… Göçe zorlanıyorlar. Her gün yüzlerce Müslüman komşu ülke Bangladeş'e kaçıyor. Kaçarken boğulup ölenlerde oluyor. Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplarda sahur ve iftar edecek yiyecekleri yok. Müslümanlar ağaç yaprakları ile imsak ve iftar yapıyorlar. Müslümanların şu andaki bize seslenişleri 'Bizden başka Müslüman kalmadı mı ki, yeryüzünde sesimizi kimse duymuyor.' ve şu andaki duaları 'Ya Rab! Senden bütün acılarımızı sona erdirecek bir ölüm bekliyoruz.' Onlar ölümü bekliyorlar." diye konuştu.

Dünyadaki Müslümanlara el uzatılması gerektiğini söyleyen Tekcan, "Unutmayalım ki Müslümanlar kardeştir kardeşliğin gereği sevgi ve paylaşmadır. Öyleyse kardeşlerimizi vahşetin ortasında yalnız bırakmayalım." dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar, harçlıklarını Suriye ve Arakan'daki Müslümanlar için bağışlayıp, Bürüngüz Camii'nde akşam namazlarını kıldı.

(SK)

13.08.2012 14: 08: 29

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Suriye ve Arakanlılar İçin Kur'an Okuyup Dua Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement