Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü
04.12.2014 15:19

Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Ülgen: "Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşama katılımda karar verme süreçlerinde daha etkin rol oynamalı, siyasal alanda daha yüksek oranlarda temsil edilmelidir"

Kırklareli Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nilgün Ülgen, "Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşama katılımda, karar verme süreçlerinde daha etkin rol oynamalı, siyasal alanda daha yüksek oranlarda temsil edilmelidir" dedi.

Ülgen, makamında düzenlediği basın toplantısında, Atatürk'ün girişimiyle kadınlara 3 Nisan 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 5 Aralık 1934'te de Anayasa'da yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme hakkının verildiğini söyledi.

Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme oranının düşük olduğunu belirten Ülgen, şöyle konuştu:

"Kadınlara toplumsal yaşamın her alanında büyük sorumluluklar yükleniyor. Gelecek kuşakların yetiştirilmesinde en büyük pay sahibi olan kadınlarımızın sahip olduğu haklarının bilincine varmaları büyük önem taşıyor. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşama katılımda kara verme süreçlerinde daha etkin rol oynamalı, siyasal alanda daha yüksek oranlarda  temsil edilmelidir. Kadınlarımızın öncelikle toplum içerisinde var olmak için mücadele ettiği bir ülkede, siyasete tam ve aktif katılımını sağlamak için pozitif ayrımcılık temelinde demokratik atılımların bir an önce yapılması gerekmektedir. Yeniliklerin öncüsü olmalı, siyasal yaşamda etkinliğini arttırmalı ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmalıdır."

Ülken, kadınların yaşamlarındaki sorunların çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için yaptıkları çalışmaların süreceğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement