Kadınların Süpürgesi Uçuşa Geçti - Son Dakika
Yerel

Kadınların Süpürgesi Uçuşa Geçti

Kadınların Süpürgesi Uçuşa Geçti

Başkentin önemli festivallerinden 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali törenle açıldı.

10.05.2013 13:54

Başkentin önemli festivallerinden 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali törenle açıldı. Gecede Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Perihan Savaş'a onur ödülü verdi.

Çankaya Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşen 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, törenle açıldı. Ankara Devlet Opera ve Bale Sahnesi'nde düzenlenen töreni Laçin Ceylan ve Yetkin Dikiciler sundu.

Festivalin bu yıl ki teması olarak seçilen "Rağmen" emek sömürüsüne, kadın cinayetlerine, hapsedilen fikirlere rağmen dayanışma, direniş ve devinim olarak sunuldu.

Festivalin açılış gecesinde Türk Sinemasının önemli isimleri Ankaralı sevenleriyle buluştu. Birçok 'rağmen'e karşı sinemaya emek veren kadınlara ödüller verildi. Gecede Onur Ödülü Perihan Savaş'a Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından takdim edildi. Ödülünü alan Savaş, "Festivalin ilk açılışında da bu sahnedeydik, inşallah devamı gelir demiştik ve bugün 16. Yılı ve benim onur ödülüm. Erkek egemen topluma, şiddete, çocuk gelinlere, sanata,emeğe saygısızlığa rağmen burada olmak yaptığımız işin doğru olduğunu gösteriyor. Bu ödülü tüm emekçi kadınlar adına alıyorum" dedi.

Melike Demirağ'ın şarkılarıyla renk kattığı gecede onur ödülü alan bir diğer sanatçı ise Zeynep Aksu oldu. "Bilge Olgaç Başarı Ödülü" ise Suzan Kardeş'e verilirken etkinlik kapsamında bu yıl ilk kez verilen "Tema Ödülü" ise Türk Tiyatrosu ve Sinemasının duayeni Yıldız Kenter'e sunuldu. Kenter, Ankaralı sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde 40 ülkeden 98 filmin gösterimi yapılacak. Sadece kadın yönetmenlerin çektiği filmlerin 16 Mayıs'a kadar gösterileceği festivalde bu yıl, Türkiyeli kadın yönetmenlerin çektiği filmlere büyük yer ayrılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınların Süpürgesi Uçuşa Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement